ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ως ‘αργυρούς αιών’» από τον Σύνδεσμο Ζαγορισίων

Εικόνα του άρθρου «Ως ‘αργυρούς αιών’» από τον Σύνδεσμο Ζαγορισίων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2017, 15:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tα 100 του χρόνια γιορτάζει ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισίων και τα τιμά δεόντως. Η φετινή ετήσια παράστασή του, αφιερωμένη σε αυτά τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, φέρει τον τίτλο «Ως ‘αργυρούς αιών’» και θα γίνει την Κυριακή 19 Μαρτίου, στις 20:00, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση: «Είναι αυτή η επέτειος ευκαιρία για αναστοχασμό, αλλά και υπόσχεση για τη συνέχεια, με την προοπτική να είναι ο Σύνδεσμος ο έντιμος και γόνιμος εκφραστής του ζαγορίσιου πνεύματος, ο θεματοφύλακάς του αλλά και ‘τόπος’ για να ζουν και να συναντιούνται -κυριολεκτικά ή νοερά- οι ζαγορίσιοι που δεν ευτυχούν να ζουν στα χώματά τους. Στρεφόμαστε, νοσταλγικά αλλά και αυτοκριτικά, στο πρόσφατο παρελθόν αξιοποιώντας αποσπάσματα από παλιότερες παραστάσεις και δράσεις, αποδίδοντας τιμή παράλληλα σε εκείνους που στο απώτερο παρελθόν είχαν την έμπνευση και την αγάπη για τον τόπο και πήραν την απόφαση για την ίδρυση του Συνδέσμου, μια απόφαση που 100 χρόνια μετά συμπροσδιορίζει την ταυτότητά μας…».

Συντελεστές της παράστασης είναι: Γιάννης Τριφύλλης-υπεύθυνος Προγράμματος και Χορού, Νίκη Ζούκη και Άννα Βαρζώκα- κείμενα και παρουσίαση. Μουσικοί: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο, καβάλι), Θωμάς Κωνσταντίνου (τραγούδι, ούτι, λαγούτο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (κρουστά), Σταυρούλα Δαλιάνη (τραγούδι). Τιμητική έκτακτη συμμετοχή: Γρηγόρης Καψάλης. Θα χορέψουν τα παιδιά του Συνδέσμου.

Το εισιτήριο κοστίζει 5€.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back