ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια ιδιαίτερη συναυλία με τους Τακίμ

Εικόνα του άρθρου Μια ιδιαίτερη συναυλία με τους Τακίμ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/08/2018, 13:56
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Τη μουσική μπάντα των Τακίμ και την παράσταση με τον ευρηματικό τίτλο «Γιατί γλυκό μου sweetheart?» (και τον… υπότιτλο «Τζαζ και… χιτζάζ από το Έλις Άιλαντ στο Σικάγο) φέρνει στα Γιάννενα ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισίων. Η μουσική παράσταση θα ανέβει στις 29 Αυγούστου, στις 21:00, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στον «Φρόντζο». Η συναυλία ήταν να γίνει στις 25 Ιουλίου, αλλά αναβλήθηκε.

Οι Τακίμ, μαζί με τους τραγουδιστές Γιάννη Νιάρχο και Κατερίνα Τζιβίλογλου, θα ζωντανέψουν το καφέ αμάν Αμέρικα. Στη σκηνή μαζί τους, ως επίτιμοι καλεσμένοι, θα είναι ο Πετρο-Λούκας Χαλκιάς, ο οποίος έζησε στην Αμερική την περίοδο 1960-1979, και ο δεξιοτέχνης στο μπουζούκι Νίκος Τατασόπουλος, γιος του περίφημου Γιάννη Τατασόπουλου-«Ντίλιγκερ» που άφησε εποχή στα κέντρα της ομογένειας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, υπολογίζεται ότι από το 1896 (που έγινε η πρώτη ηχογράφηση ελληνικού τραγουδιού) έως και τη δεκαετία του ’60, αποτυπώθηκαν στην ελληνική δισκογραφία στις Η.Π.Α. περισσότερα από 15.000 τραγούδια όλων των ειδών. Στις ηχογραφήσεις αυτές, τα μικρασιάτικα συρτά και οι καρσιλαμάδες συναντούν κομμάτια από το μουσικό θέατρο.

Τους Τακίμ απαρτίζουν: Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαγούτο), Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (κοντραμπάσο).

Την παράσταση-αφιέρωμα στη μουσική παράδοση των ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ θα παρουσιάσει ο Λάμπρος Λιάβας, ενώ στην εκδήλωση θα εμφανιστεί και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων.

Το εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ, και 12 ευρώ στην προπώληση. Ελεύθερη είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών και για ΑμεΑ.

Εισιτήρια προπωλούνται στα καταστήματα: Χρωμοεπιλογή (Γ. Παπανδρέου 71), Χρυσοχοείο Αρκαδόπουλος (Αβέρωφ 19), City Café (28ης Οκτωβρίου και Φ. Τζαβέλλα 2), Τα Τρύπια Ποτήρια (Σπ. Λάμπρου 63Α), Μπιζιστέν (Λόρδου Βύρωνος 25), Σύνδεσμος Ζαγορισίων (Χρηστοβασίλη 8).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back