Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τζουμέρκα-Ιόνια: Τους ενώνουν... 10 χλμ.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/07/2017, 18:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το «πράσινο φως» για τη δημοπράτηση του έργου με τίτλο «Οδός σύνδεσης του Ανισόπεδου Κόμβου Τερόβου της Ιόνιας Οδού με τη 2η επαρχιακή οδό Ιωαννίνων-Γέφυρας Πλάκας», με προϋπολογισμό 25 εκατ. ευρώ, έδωσε στη σημερινή της συνεδρίαση η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».

Αν και στον τίτλο του έργου αναφέρεται η περιοχή της Γέφυρας Πλάκας, ο νέος δρόμος δεν θα φτάνει μέχρι εκεί, αλλά μόλις μέχρι τα Πηγάδια, πάνω από το Καλέντζι. Περίπου δηλαδή στο σημείο που τελειώνει σήμερα το πρόσφατα ανακατασκευασμένο τμήμα της 2ης επαρχιακής οδού μέσω του ΕΣΠΑ. Για την αναγκαιότητα της νέας αυτής οδικής σύνδεσης, υπάρχουν αρκετοί προβληματισμοί δεδομένου ότι δεν αλλάζει δραματικά την κατάσταση στα Τζουμέρκα. Τα δύσκολα κομμάτια «Καλέντζι-Πλάκα» και «Πλάκα-Πράμαντα» παραμένουν ως έχουν.

Πρόκειται λοιπόν για χάραξη ενός νέου δρόμου 10 χλμ. περίπου (9,809.77 μ.) και όχι για βελτίωση κάποιας υφιστάμενης οδού. Με τον νέο αυτόν δρόμο, θα φτάνει κανείς από τον κόμβο του Τερόβου μέχρι την ευρύτερη περιοχή του Καλεντζίου σε οκτώ λεπτά, όπως έχει υπολογίσει η Περιφέρεια Ηπείρου. «Με το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή των Τζουμέρκων καθώς θα καταστεί δυνατή η ταχεία και ασφαλής πρόσβαση στους οικισμούς της περιοχής» είναι η εκτίμηση της περιφερειακής αρχής...


* Φωτο αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back