Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Τώρα και….συλλήψεις κατ’ οίκον

Εικόνα του άρθρου Τώρα και….συλλήψεις κατ’ οίκον
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/11/2019, 11:51
ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρές καταγγελίες κάνουν φοιτητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση κατά του λοκ άουτ της πρυτανείας της ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα. Ένας εξ αυτών, ο Γιάννης Παχάκης, αναφέρει ότι συνελήφθη τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας έξω από το σπίτι του, μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου οι αστυνομικοί δεν του επέτρεψαν να μιλήσει σε δικηγόρο και μάλιστα, μπήκαν σπίτι του με τα κλειδιά του. Ο φοιτητής του Πολυτεχνείου, μέλος της ΕΑΑΚ και της νΚΑ, καταγγέλλει επίσης ότι του ανακοινώθηκε ότι συλλαμβάνεται στις 3 το πρωί, ενώ δεν του είχαν επιτρέψει καν να επικοινωνήσει με δικηγόρο.

Περισσότερα, εδώ.

Η εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, οι ξυλοδαρμοί φοιτητών και οι συλλήψεις κατ’οίκον, προκάλεσαν αντιδράσεις μέχρι και στα Γιάννενα. Η ΕΑΠ, παράταξη στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται και πλησιάζει η επέτειος του Πολυτεχνείου, οι αρχές του τόπου αποφάσισαν να γράψουν για άλλη μια φορά ιστορία με τερατώδη τρόπο, που τους είναι τόσο γνώριμος. Επενδύοντας στη νομοθέτηση της κατάργησης του ασύλου και σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να την επιβάλλουν στην πράξη ώστε να εμπεδωθεί στην κοινωνία, δεν δίστασαν να δείξουν τη δύναμη και τη διάθεση καταστολής κάθε υγιούς και αγωνιστικού κυττάρου της κοινωνίας και πρώτα του φοιτητικού κινήματος».

Η καθηγητική παράταξη καταγγέλλει «την κρατική καταστολή, τάσσεται απερίφραστα στο πλευρό των φοιτητών/ριων που υπερασπίζονται το άσυλο και τις δημοκρατικές ελευθερίες και καλεί τους συναδέλφους/ισσες σε θερμή συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back