ΕΛΛΑΔΑ

Άσκηση αυταρχισμού στην ΑΣΟΕΕ

Εικόνα του άρθρου Άσκηση αυταρχισμού στην ΑΣΟΕΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2019, 21:29
ΕΛΛΑΔΑ

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ συνέδραμαν με βίαιο τρόπο το λοκ άουτ που επιχειρεί η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ, ενόψει της 17ης Νοεμβρίου και το μεσημέρι της Δευτέρας απέκλεισαν περίπου 200 φοιτητές και φοιτήτριες στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ, όπου είχε προγραμματιστεί γενική συνέλευση του συλλόγου με αποφάσεις των παρατάξεων, πλην της ΔΑΠ.

Ανάμεσα σε βουλευτές που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το χώρο, ήταν και η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, ή οποία, παρότι έδειξε την ταυτότητά της, παρεμποδίστηκε από την αστυνομία να προσεγγίσει το χώρο.

Τα ΜΑΤ πέταξαν χημικά, μπήκαν στο χώρο του πανεπιστημίου, χτύπησαν συγκεντρωμένους και προσήγαγαν κάποιους από αυτούς. Σε μια τουλάχιστον περίπτωση, θα υπάρξει αυτόφωρο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες

Την «άσκηση κυβερνητικής βίας» κάλυψε πλήρως η κυβέρνηση, σχολιάζοντας μόνο τις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήρισε «ασύμμετρη» την επέμβαση των ΜΑΤ. Η κυβέρνηση, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου χαρακτήρισε συλλήβδην «μπαχαλάκηδες» τους φοιτητές και φοιτήτριες που βρέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ. Επίσης, η νεολαία της ΝΔ και η ΔΑΠ… συγχάρηκαν την αστυνομία.

Ο Νίκος Φίλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (του οποίου τις δηλώσεις διέκοψαν οι φοιτητές) είπε μεταξύ άλλων ότι «είναι προφανές ότι είχαμε πολλά χρόνια να ζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις: να μπαίνουν μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο αστυνομικές δυνάμεις, με δακρυγόνα, να καταδιώκονται και να τραυματίζονται φοιτητές» και πρόσθεσε ότι «με αυτό τον τρόπο δεν ‘αποκαθίσταται η τάξη’ όπως αρέσκεται να λέει η κυβέρνηση και δεν μετατρέπονται σε θεσμούς έρευνας και διδασκαλίας τα λεγόμενα ‘άντρα ανομίας’. Αντιθέτως, με τέτοιες αυταρχικές ενέργειες η ένταση κλιμακώνεται και δημιουργούνται προϋποθέσεις για καταστάσεις που δεν θέλουμε ούτε να διανοηθούμε».

Έντονα αντέδρασαν στην αστυνομική επιχείρηση το ΜεΡΑ25 που καταγγέλλει ότι συνελήφθησαν στελέχη του και το ΚΚΕ, ενώ στήριξε την απόφαση της κυβέρνησης η ακροδεξιά «Ελληνική Λύση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/The Press Project

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back