Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τροπολογία για τις διακομιδές στα νοσοκομεία

Εικόνα του άρθρου Τροπολογία για τις διακομιδές στα νοσοκομεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2023, 11:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με τροπολογία στο σχέδιο νόμου για τους φαρμακευτικούς συλλόγους, το Υπουργείο Υγείας ορίζει πώς θα γίνονται οι διακομιδές, για τις οποίες οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες και δικαιολογημένες, αφού ορίζονταν όλες οι ειδικότητες, ανεξαρτήτως δυνατότητας να ανταποκριθούν σε τέτοιες ανάγκες.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 6 προβλέπονται τα εξής:

Οι διανοσοκομειακές διακομιδές διασωληνωμένων και βαρέως πασχόντων ασθενών πραγματοποιούνται από ιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων (που αντικαθιστά την προηγούμενη ρύθμιση για γιατρούς όλων των ειδικοτήτων)» και προστίθεται επίσης και το εξής: «Οι διακομιδές του πρώτου εδαφίου δύνανται να πραγματοποιούνται από ειδικευόμενους ιατρούς ή με συμμετοχή ειδικευόμενων ιατρών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον 6 μήνες ειδικότητας».

Επίσης, η τροπολογία προβλέπει ότι με απόφαση του υπουργού Υγείας, μετά από γνώμη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.), καθορίζονται οι ειδικότητες των ιατρών που Θα πραγματοποιούν τις διακομιδές της παρ. 1, οι όροι και οι προϋποθέσεις πραγματοποίησης διακομιδών από ειδικευόμενους ιατρούς ή συμμετοχής τους σε αυτές και δύνανται να ρυθμίζονται οι όροι και η διαδικασία για τη διανοσοκομειακή διακομιδή διασωληνωμένων και βαρέως πασχόντων ασθενών.

Μόλις πριν από μια εβδομάδα, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είχε καταρτίσει πρόγραμμα διακομιδών, στο οποίο υποχρεούνταν να συνοδεύουν ασθενείς μεταξύ άλλων ψυχίατροι, μικροβιολόγοι, ειδικευόμενοι παθολόγοι κ.α. Η διεύθυνση του νοσοκομείου προχώρησε στην κατάρτιση του προγράμματος, παρά τις επιφυλάξεις του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και τις αντιδράσεις των γιατρών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3