ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διακομιδές ασθενών… στο δικαστήριο

Εικόνα του άρθρου Διακομιδές ασθενών… στο δικαστήριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/01/2023, 22:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για άλλη μια φορά, οι διακομιδές ασθενών (διασωληνωμένων και  βαρέως πασχόντων) από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων φτάνουν στα δικαστήρια.

Κι αυτό επειδή 15 γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) προσφεύγουν κατά της διοίκησης του Νοσοκομείου επειδή δεν εφαρμόζεται η υπουργική απόφαση του 2021. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι το πρόγραμμα εφημεριών τους είναι ήδη υπερφορτωμένο και ότι οι εφημερίες για διακομιδές ασθενών επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα καθήκοντά τους.

Η επίμαχη απόφαση, η οποία είχε προκαλέσει την αντίδραση των συνδικαλιστικών νοσοκομειακών οργάνων, ορίζει ότι οι διακομιδές ασθενών προβλέπονται να γίνουν από γιατρούς οποιαδήποτε ειδικότητας ή από ειδικευόμενους γιατρούς που έχουν ολοκληρώσει έξι μήνες ειδικότητας. Και όχι με τη συνοδεία γιατρών της ΜΕΘ, εντατικολόγων ή αναισθησιολόγων, όπως ήταν η συνήθης πρακτική.

Η εν λόγω υπουργική απόφαση δεν εφαρμόστηκε με γνώμονα την ασφάλεια του ασθενούς και με το σκεπτικό ότι η διακομιδή ασθενών αποτελεί μια πολύ κρίσιμη ιατρική πράξη. Δεκαπέντε γιατροί της ΜΕΘ επιμένουν και ζητούν με αίτησή τους από το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων τη συμμόρφωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Ζητούν δε και αποζημίωση για την οποία αναφέρουν ότι αν προκύψει, θα πάει σε φιλανθρωπικό οργανισμό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back