ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΜΕΘ Παίδων στα Γιάννενα: Δύο ερωτήσεις στη Βουλή

Εικόνα του άρθρου ΜΕΘ Παίδων στα Γιάννενα: Δύο ερωτήσεις στη Βουλή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/01/2024, 18:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο παρεμβάσεις έγιναν στη Βουλή, σχετικά με την κατάσταση στην υγειονομική περίθαλψη, στα Γιάννενα.

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Μερόπη Τζούφη, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, με αφορμή τις διακομιδές παιδιών από την Άρτα και τα Γρεβενά, ελλείψει περισσότερων ΜΕΘ Παίδων και δη, στα Γιάννενα.

Η κα Τζούφη υπογραμμίζει πως η δημιουργία της μονάδας δεν έχει προχωρήσει λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επισημαίνιε ότι η καθηγήτρια Παιδιατρικής και διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Κατερίνα Σιώμου επανέφερε το αίτημα.

Πιο εκτεταμένη είναι η ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΚΚΕ, Νίκου Έξαρχου.

Ο κ. Έξαρχος σημειώνει την επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας ότι οι συνθήκερς περίθαλψης παιδιών στην Ήπειρο έχουν καταστεί επισφαλείς και μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Οι παιδιατρικές κλινικές στα νοσοκομεία της Πρέβεζας και Φιλιατών λειτουργούν οριακά λόγω της έλλειψης μόνιμων ειδικευμένων παιδιάτρων και της λήξης των συμβάσεων επικουρικών. Κάποιες εφημερίες καλύπτουν παιδίατροι από τα αντίστοιχα Κέντρα υγείας, αποδυναμώνοντας έτσι και αυτές τις μονάδες υγείας. Στην Άρτα δεν υπάρχουν γιατροί με άλλες απαραίτητες εξειδικεύσεις για παιδιά, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των παιδιών που χρήζουν εξειδικευμένης παιδιατρικής φροντίδας, απ΄όλα τα παραπάνω νοσοκομεία, να μεταφέρονται στα Γιάννενα, στο ΠΓΝΙ ή στο ΓΝ Χατζηκώστα. Τα δύο αυτά νοσοκομεία εντάσσονται στα νοσοκομεία των 7 πόλεων της χώρας, στα οποία το ΕΚΕΠΥ στέλνει διακομιδές βαρέως πασχόντων παιδιών».

Αναφέρει ακόμα τις ελλείψεις παιδιάτρων σε όλο το φάσμα της περίθαλψης και ζητάει από τον υπουργό μέτρα για τις απαραίτητες προσλήψεις και στελεχώσεις κλινικών και νοσοκομείων, ειδικά της παιδιατρικής του «Χατζηκώστα» και τη δημιουργία ΜΕΘ Παίδων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back