ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τρίτη ακύρωση για τα μέσα προστασίας

Εικόνα του άρθρου Τρίτη ακύρωση για τα μέσα προστασίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/09/2020, 17:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νέα ακύρωση του διαγωνισμού για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στον Δήμο Ιωαννιτών, καταγγέλλει ο σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων.

«Προφανώς ούτε οι αναφορές στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ούτε το εξώδικο που έκανε ο Σύλλογος μας ήταν αρκετά για να ‘ιδρώσει κάποιο αυτί’ στη δημοτική αρχή, και το εργατοτεχνικό προσωπικό να δει έστω πως είναι τα ΜΑΠ που με αγώνες κατοχύρωσε τον Ιούνιο του 2019, τη στιγμή μάλιστα που στο Δήμο μετράμε 7 εργατικά ατυχήματα σε ένα χρόνο» αναφέρει ο σύλλογος.

Σημειώνει ότι στη δεύτερη ακύρωση, η δημοτική αρχή είχε αλλάξει τον προϊστάμενο του αρμόδιου τμήματος, «αλλά καμία ενέργεια δεν έκανε για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού. Τώρα, με νέο προϊστάμενο, ο οποίος ομοίως δεν έχει προσωπικό για να φέρει σε πέρας τους διαγωνισμούς του Δήμου, το αποτέλεσμα είναι ακόμα μια ακύρωση».

Ο σύλλογος αναφέρει ότι την ίδια στιγμή, η δημοτική αρχή επικαλείται τη νομοθεσία για να μην υπογράψουν νέα δίμηνη σύμβαση οι 10 εργαζόμενοι που δούλευαν μέχρι σήμερα στην αποκομιδή (με 4μηνες συμβάσεις) «την ώρα που πανελλαδικά –σε δήμους και περιφέρειες- υπογράφονται νέες συμβάσεις με το ίδιο καθεστώς που στα Γιάννενα δεν βρίσκουν».

Επιπλέον, επισείει τον κίνδυνο, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωσή του, να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι γιατί «μόλις 2 εργαζόμενοι του τμήματος μισθοδοσίας καλούνται να βγάλουν τη μισθοδοσία των 600 μονίμων υπαλλήλων, των 100 νέων σχολικών καθαριστριών (που πλέον η μισθοδοσία τους γίνεται απ ευθείας από το Δήμο) των 70 παρατασιούχων κοινωφελητών που εργάζονται στο camp του Κατσικά και των 450 κοινωφελητών που προσλαμβάνονται αυτή την εποχή». 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back