Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην Αποκεντρωμένη για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας

Εικόνα του άρθρου Στην Αποκεντρωμένη για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2021, 17:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αναφορά για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στον Δήμο Ιωαννιτών, παρέδωσε στο συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ.

O σύλλογος επισημαίνει στην αναφορά ότι ο Δήμος Ιωαννιτών «συνειδητά δεν προχώρησε έγκαιρα στις ενέργειες για την προμήθεια των ΜΑΠ, αφού πέρα από την αδιαμφισβήτηση υποχρέωση τήρησης του νόμου, και ο σύλλογος είχε ενημερώσει εγγράφως και είχε ζητήσει να ξεκινήσουν οι χρονοβόρες διαδικασίες πράγμα το οποίο με μικρότερες ή μεγαλύτερες καθυστερήσεις έγινε στους υπόλοιπους Δήμους».

Ακόμα, κατηγορεί τον Δήμο Ιωαννιτών ότι «ποτέ δεν εξέτασε εναλλακτικές λύσεις μικρότερων διαγωνισμών ώστε να μην εργάζονται απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι με αποτέλεσμα 2 χρόνια μετά την ψήφιση της νομοθεσίας οι εργαζόμενοι να μην φέρουν τα ΜΑΠ που προβλέπονται και να έχουν σημειωθεί δεκάδες εργατικά ατυχήματα (κάποια από τα οποία σοβαρά) τα οποία θα μπορούσαν είτε να αποφευχθούν είτε να μην είναι τόσο σοβαρά αν τους είχαν δοθεί τα ΜΑΠ».

Τονίζει επίσης ότι υπάρχει παράβαση για την αποτίμηση των ΜΑΠ και του γάλακτος σε χρήματα «που δεν δόθηκε για όλο το 2020. Την ίδια στιγμή δηλαδή που οι δαπάνες για την αγορά τους, προϋπολογίστηκαν για τον προσδιορισμό των ανταποδοτικών τελών και ο Δήμος τα εισέπραξε απ τα λαϊκά στρώματα, δεν απέδωσε ποτέ στους εργαζόμενους ούτε τα ΜΑΠ, ούτε το γάλα, ούτε το αντίτιμο σε χρήμα».

Τέλος, ο σύλλογος σημειώνει ότι, ενώ ο Δήμος Ιωαννιτών είχε λάβει εξώδικη διαμαρτυρία από τις 4 Ιανουαρίου 2021, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου εισηγήθηκε προς την Οικονομική Επιτροπή στις 22 Ιανουαρίου 2021, τον προϋπολογισμό που δεν περιελάμβανε τα οφειλόμενα ποσά.

Ο σύλλογος σημειώνει ότι η διαδικασία, όπως περιγράφεται στον 3852/2010, προβλέπει «κλήση σε απολογία των αιρετών (δημάρχου και αντιδημάρχου Οικονομικών) και αιτιολογημένη απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότητας για την επιβολή πειθαρχικών ποινών με τη σύμφωνη γνώμη του πειθαρχικού συμβουλίου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back