Λυκ πίσω

Σύλλογος ΟΤΑ κατά Δήμου Ζίτσας για τα ΜΑΠ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/06/2022, 18:06

O σύλλογος εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Ζίτσας, ότι «βάζει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων, ενώ συνεχίζουν οι τριτοκοσμικές συνθήκες στο εργοτάξιο του Δήμου».

Η αιτία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι ότι παρά τις συνεχείς καταγγελίες του συλλόγου, η δημοτική αρχή «αδιαφορεί για το διαγωνισμό προμήθειας Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) με αποτέλεσμα να έχει δώσει μόνο κάποια ΜΑΠ που είχαν περισσέψει στις αποθήκες, σε τμήμα των συμβασιούχων που προσέλαβε για την πυροπροστασία, ενώ αρκετούς συμβασιούχους του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας τους στέλνει για δουλειά εδώ και μερικές μέρες χωρίς καμία προστασία για την υγεία και την ασφάλειά τους».

Σημειώνει επίσης ότι εργαζόμενοι σε νευραλγικά πόστα όπως η καθαριότητα αναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι-ες για μέσα προστασίας και ότι «οδηγοί  απορριμματοφόρων εργάζονται με αθλητικά  παπούτσια».

Τονίζει επίσης ότι ο «τεχνικός ασφαλείας έχει πολλούς μήνες να εμφανιστεί στο εργοτάξιο του Δήμου παρά το γεγονός ότι η σύμβαση προβλέπει συγκεκριμένες ώρες εργασίας» και καταλήγει:  «Η δημοτική αρχή Ζίτσας με αυτή την παρελκυστική πρακτική, κατά το παρελθόν έφτασε να δίνει τα ΜΑΠ σε συμβασιούχους τον τελευταίο μήνα της εργασίας ώστε να γλυτώνει από την αντικατάσταση των φθαρμένων. Επενδύει στην τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς για να διασφαλίσει ότι δεν θα γίνουν καταγγελίες στο Σωματείο μας γιατί φοβάται την οργάνωση των εργαζομένων. Στο ζύγι κόστος-όφελος, η μη παροχή ΜΑΠ, μειώνει το κόστος και στέλνει μήνυμα στις βιομηχανίες της βιομηχανικής περιοχής να συνεχίσουν τις αυθαιρεσίες σε βάρος των δικών τους εργαζόμενων. Όλοι μαζί αδιαφορούν αν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back