ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Τρέχει» ο διαγωνισμός για το σχέδιο Δροσιάς-Πεντέλης

Εικόνα του άρθρου «Τρέχει» ο διαγωνισμός για το σχέδιο Δροσιάς-Πεντέλης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2017, 17:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ξεκίνησε η διαδικασία του διαγωνισμού για την πράξη εφαρμογής του σχεδίου Δροσιάς-Πεντέλης όπως επικράτησε να λέγεται, το πολεοδομικό σχέδιο των περιοχών Δροσιάς, Πεντέλης, Ζευγαριών και Τσιφλικόπουλου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1,05 εκατ. ευρώ και πρόκειται πρακτικά για την εφαρμογή πολεοδομικού σχεδίου στις συγκεκριμένες περιοχές. Είναι μια εκκρεμότητα που μετράει πλέον 30 χρόνια στην πόλη. «Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή έχει εξασφαλίσει τους ίδιους πόρους για να προχωρήσει η εκπόνηση της μελέτης, είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας εξορθολογισμού και εξυγίανσης των οικονομικών του Δήμου, που μας επέτρεψε να έχουμε ένα ταμείο, έναν ‘κουμπαρά’ για να χρηματοδοτούμε από δικούς μας πόρους έργα.

Έργα σημαντικά για τους δημότες μας οι όποιοι, δυστυχώς, έπρεπε τα προηγούμενα πολλά χρόνια να ταλαιπωρούνται για τα αυτονόητα», δήλωσε ο δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας. Ο δε αντιδήμαρχος Γιώργος Βίνης εξήγησε ότι η πράξη εφαρμογής θα ορίσει κοινόχρηστους χώρους κ.λπ. Οι προσφορές για το διαγωνισμό λήγουν στις 12 Σεπτεμβρίου.

Η συνολική προθεσμία για την ολοκλήρωση του συμβατικού αντικειμένου, θα είναι 31 μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού. Το κόστος αναμένεται να είναι μικρότερο, με την έκπτωση που θα προσφερθεί. Φυσικά, θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι καθυστερήσεις από τυχόν ενστάσεις κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back