Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εφύρας: έρχεται νέος κόμβος

Εικόνα του άρθρου Εφύρας: έρχεται νέος κόμβος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/08/2019, 18:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά τον κόμβο στη συμβολή των οδών Εφύρας και Βελουχιώτη, στο Ασβεστοκάμινο, ένας άλλος κόμβος παίρνει τον… δρόμο της υλοποίησης. Πρόκειται για την κατασκευή ενός κόμβου σε ένα επικίνδυνο σημείο στη Δροσιά-Πεντέλη, πίσω από τον «Φρόντζο» στη συμβολή των οδών Καπετάν Κλειδή, Καπετάν Χασιώτη και Καπετάν Λεπενιώτη.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση έργου με την ανάδοχο εταιρία. Ο αρχικός προϋπολογισμός είναι 500.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου. Το έργο δεν αφορά μόνο την κατασκευή του κόμβου αλλά και εργασίες αναβάθμισης του οδικού δικτύου της περιοχής, και της οδού Εφύρας.

Συγκεκριμένα, στην εργολαβία περιλαμβάνονται και εργασίες απομάκρυνσης του φθαρμένου ασφαλτικού οδοστρώματος και πλήρους ανακατασκευής του, αντικατάσταση πλακοστρώσεων και κρασπέδων στα πεζοδρόμια, καθώς και οριζόντια σήμανση των οδών.

Όσον αφορά τον κόμβο, αυτός θα έχει  συνολική διάμετρο 20 μ. Περιμετρικά, θα γίνουν πεζοδρόμια επαρκούς πλάτους, άνω του 1,65 μ καθώς και μια λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 5,50 μ. Η κυκλική νησίδα θα είναι 8 μέτρων, από τα οποία τα 2 μ. θα είναι υποβαθμισμένα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας μεγάλων οχημάτων.

«Ολοκληρώσαμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την πρώτη παρέμβαση στην περιοχή της Εφύρας (σ.σ. τον κόμβο Εφύρας-Βελουχιώτη). Σε μια περιοχή όπου είχαν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Άμεσα προχωράμε στη δεύτερη φάση τη παρέμβασής μας στην περιοχή αυτή με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση και την ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών μας. Με σοβαρότητα και προγραμματισμό ο Δήμος θα ολοκληρώσει ένα ακόμα σημαντικό έργο που έχει ανάγκη η πόλη. Είμαι σίγουρος ότι μετά το τέλος του έργου η περιοχή δεν θα μοιάζει σε τίποτα με αυτό που βιώνουν σήμερα καθημερινά εκατοντάδες συνδημότες μας που μένουν ή διέρχονται από αυτή. Συνεχίζουμε να παράγουμε έργο μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας μας», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος.

Με την ίδια ανακοίνωση, ο Δήμος υπενθυμίζει την υπό εκπόνηση πράξη εφαρμογής για Δροσιά-Πεντέλη-Τσιφλικόπουλο η οποία θα ανοίξει τον δρόμο και για άλλες παρεμβάσεις στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back