Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Τρέχει» ο Δήμος για τη μελέτη

Εικόνα του άρθρου «Τρέχει» ο Δήμος για τη μελέτη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2018, 00:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην εκ νέου υποβολή της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην αδειοδοτούσα αρχή θα προχωρήσει ο Δήμος Ιωαννιτών για το έργο του μεγάλου δακτυλίου της πόλης, με την προσθήκη ενός αστερίσκου: του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας αναφέρθηκε, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στα όσα αποφασίστηκαν στη συνάντηση που είχαν ο ίδιος και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο.

Για το συγκεκριμένο έργο, η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας είχε ακυρωθεί με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη. Είχε προηγηθεί προσφυγή από τον Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων και τον Ευάγγελο Λιβιτσάνο εκ μέρους κατοίκων της Κενάν Μεσαρέ. Η υπουργική απόφαση ζητούσε να γίνει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και για την κατασκευασμένη οδό της Κενάν Μεσαρέ.

Μετά από μια περίοδο εντάσεων, κατά την οποία «χάθηκε πολύτιμος χρόνος» όπως αναγνώρισε και ο δήμαρχος κ. Μπέγκας, η λύση βρέθηκε τελικά. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό έγινε σαφές ότι μέσα από μια μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν μπορούν να προκύψουν κατασκευαστικές βελτιώσεις σε έναν οδικό άξονα. Το «κλειδί», όπως προέκυψε από τα όσα είπε ο δήμαρχος, είναι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, η μελέτη του οποίου εκπονείται. «Στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα προστεθεί και ένα κεφάλαιο για το ΣΒΑΚ και τις προτάσεις για ενδεχόμενες οδικές παρεμβάσεις» υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Ο κ. Μπέγκας ανέφερε τέλος ότι η μελετητική ομάδα εργάζεται ήδη για τη μελέτη «με γρήγορους ρυθμούς». To έργο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ Ηπείρου. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back