ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τρεις συγκεντρώσεις στα Ιωάννινα

Εικόνα του άρθρου Τρεις συγκεντρώσεις στα Ιωάννινα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2022, 15:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τρεις αντιπολεμικές συγκεντρώσεις θα γίνουν σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη στα Ιωάννινα.

Σήμερα στις 18.00 υπάρχει η συγκέντρωση που κάλεσαν οργανώσεις, μετά τη σύσκεψη που είχαν πριν από δέκα μέρες περίπου, ως αντίθεση στην κατασκευή του τείχους στο καμπ του Κατσικά. Η συγκέντρωση παίρνει σαφώς και αντιπολεμικό χαρακτήρα, ειδικά τη στιγμή που η «οχύρωση» του καμπ δεν συμβαδίζει και πολύ με τις νέες προσφυγικές ροές που δημιουργεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αύριο στις 14.00, η Πρωτοβουλία Πολιτών Ιωαννίνων, μία «ανεπίσημη, ανεξάρτητη, μη κομματική, ομάδα» όπως αυτοσυστήνεται, καλεί σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

«Στηρίζουμε μια χώρα που αγωνίζεται για να διατηρήσει την ανεξαρτησία και την εδαφική της ακεραιότητα, το δικαίωμά της να αποφασίζει εκείνη για το παρόν και το μέλλον της» τονίζει μεταξύ άλλων και ζητάει τον άμεσο τερματισμό των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Τέλος, το ΚΚΕ Ιωαννίνων οργανώνει πικετοφορία την Τετάρτη 2 Μαρτίου, στις 18.00, με σημείο συγκέντρωσης τον πλάτανο στην οδό Αβέρωφ.

«Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, εδώ και τώρα να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας, να κλείσουν αμέσως όλες οι βάσεις στη χώρα μας. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back