Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τρεις εφαρμογές στον «τελικό» του #smartcity2

Εικόνα του άρθρου Τρεις εφαρμογές στον «τελικό» του #smartcity2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2018, 15:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τι είναι hackathon; Καταρχάς, μια λέξη που… δεν υπάρχει, όπως αρκετές από αυτές που επινοούνται και κατασκευάζονται στο σύμπαν των προγραμματιστών.

Ταυτόχρονα, είναι μια λέξη που υπάρχει και περιγράφει (και) τους ανοιχτούς διαγωνισμούς πληροφορικής, με έπαθλα (αρκετά σεβαστά πλέον) και στόχο, στην προκειμένη περίπτωση, την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών για τις «έξυπνες πόλεις».

Η εκδήλωση που έγινε στο Τεχνολογικό Πάρκο την Τετάρτη 23 Μαΐου, νωρίς το απόγευμα, διοργανώθηκε από τον Δήμο Ιωαννιτών και την ΚΕΔΕ, η οποία είναι ο βασικός διοργανωτής του διαγωνισμού City Challenge.

Παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας που χαιρέτισε εξ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών, αλλά και ο Αποστόλης Λουλουδάκης, εκ μέρους της ΚΕΔΕ που συνδιοργανώνει. «Αφενός υπάρχουν απίστευτα καλές ιδέες από ομάδες ανθρώπων που μπορούν να προσφέρουν πολλά, αφετέρου γίνεται μια συνολικότερη προσπάθεια ώστε να κινητοποιηθούν οι πιο ζωντανές ομάδες ανθρώπων» τόνισε μεταξύ άλλων. Σε λιγες μέρες θα θέσουμε σε δημόσια διαβούλευση ένα σχέδιο για μια «έξυπνη πόλη».

Ο κ. Λουλουδάκης έκανε μια αναδρομή στη διοργάνωση και ιδιαίτερα, στην εξάπλωσή του στην περιφέρεια, τη δεύτερη χρονιά του.

Στο αμφιθέατρο του Τεχνολογικού Πάρκου, Τετάρτη μεσημέρι, παρουσιάστηκαν έξι σχέδια.

Όλα ήταν ενδιαφέροντα και όσο περισσότερη ήταν η χρηστική τους αξία, τόσο πιο ενδιαφέροντα ήταν. Οι τρεις ομάδες που «προκρίθηκαν» είναι οι εξής:

  • Μία εφαρμογή που εντοπίζει εύκολα και γρήγορα δωρεάν θέσεις στάθμευσης στα μεγάλα αστικά κέντρα-Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων.
  • Οικονομικός σύμβουλος του πολίτη και προσωπικός βοηθός αγορών με πλατφόρμα σύγκρισης τιμών- Αναστάσιος Λισγάρας.
  •  Έξυπνος δημόσιος φωτισμός, έξυπνη συλλογή-διαλογή απορριμμάτων, έξυπνη άρδευση χώρων πρασίνου και έξυπνη εύρεση θέσης parking με αξιοποίηση τεχνολογιών LoRaWAN-Αθανάσιος Κωτσιόπουλος

Η τελική φάση του City Challenge θα γίνει στην Αθήνα, στις 28 Ιουνίου-1 Ιουλίου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back