Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τέσσερα βραβεία σε οκτώ προτάσεις

Εικόνα του άρθρου Τέσσερα βραβεία σε οκτώ προτάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2019, 16:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οκτώ προτάσεις ομάδων νέων επιστημόνων διαγωνιστήκανε στο Ιωάννινα smart city Hackathon 2019 και οι τέσσερις καλύτερες (καθώς δύο ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση), βραβεύτηκαν με δώρα αξίας 2000 ευρώ, 1000 ευρώ και 500 ευρώ αντίστοιχα.

  • 1ο βραβείο

Αντρέας Στίρμπου, Οδυσσέας Τσακάι, Κέβιν Τσακάι

Τίτλος εφαρμογής OneAppy – Πλατφόρμα για την δημιουργία εφαρμογών για κινητά και tablets χωρίς τεχνικές γνώσεις

  • 1ο βραβείο

Τσούλος, Ράντογλου, Νταλάκας, Παπαχαραλάμπους

Τίτλος εφαρμογής All-in Ioannina – Πλατφόρμα πληροφόρησης/πρόσβασης των πολιτών για όλες τις εφαρμογές «έξυπνης πόλης», και τουριστικής προβολής μέσω επαυξημένης πραγματικότητας.


  • 2ο βραβείο

Βασίλης Μπαλάφας, Αλέξανδρος Μόδης

Δημιουργία φορητών αισθητήρων και λογισμικού για την μέτρηση της περιβαλλοντικής ρύπανσης.


  • 3ο βραβείο

Κρομμύδας Κωνσταντίνος

Τίτλος εφαρμογής inteRegar– Αυτόνομο σύστημα άρδευσης με την χρήση αισθητήρων ώστε υπάρχουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση του κάθε πράσινου χώρου.


To Ιωάννινα smart city Hackathon 2019  έγινε στο Τεχνολογικό Πάρκο και παρουσίασε ιδέες και εφαρμογές νέων ανθρώπων, που μπορούν να εφαρμοστούν στην αστική καθημερινότητα των Ιωαννίνων, με στόχο τη βελτίωσή της.

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας τόνισε ότι «σε αυτή την προεκλογική περίοδο έχουμε ακούσει πολλά για την ‘έξυπνη πόλη’. Είναι άλλο τα λόγια κι άλλο οι πράξεις και αυτό που ξεκινήσαμε και κάνουμε πράξη στη δημοτική μας αρχή, με την ένταξη στο ΕΣΠΑ της πράξης ‘Πιλοτικές Εφαρμογές Έξυπνης Πόλης’, είναι μια ολοκληρωμένη στρατηγική που θα απαντάει με σύγχρονο τρόπο στις ανάγκες της πόλης και των πολιτών».

Ο κ. Μπέγκας πρόσθεσε: «Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ την φράση ‘έξυπνη πόλη’ , προτιμώ να λέω ότι θέλουμε την τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου και ως Δήμος Ιωαννιτών μας ενδιαφέρει πολύ αυτή η υπόθεση και σε αυτή την κατεύθυνση  θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε»

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας τόνισε πως «ο Δήμος Ιωαννιτών δίνει στους νέους επιστήμονες βήμα για να κάνουνε πράξη τις ιδέες τους σε μια εποχή που είναι πολύ δύσκολη για τους νέους ανθρώπους» και πρόσθεσε πως το hackathon είναι σημαντικό για δύο λόγους: «Ο πρώτος, γιατί τα Γιάννενα μπαίνουν σιγά-σιγά αλλά μεθοδικά, στο δρόμο της ‘έξυπνης πόλης’ και ο δεύτερος -και πιο σημαντικός από οτιδήποτε άλλο- όπως είπε- είναι ότι απευθυνόμαστε στους νέους επιστήμονες που έχουνε ιδέες και προτάσεις και μέσα από τις πρωτοβουλίες που παίρνει ο Δήμος σε συνεργασία, αυτή τη φορά με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, δίνει βήμα για να τις κάνουν πράξη, σε μια εποχή που είναι πολύ δύσκολη για τους νέους ανθρώπους και επιστήμονες».

Δηλώσεις έκανε και ο Αλέξανδρος Τζιάλλας επίκουρος καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σημειώνοντας πως «σε αυτό το τριήμερο αναδείχθηκαν οι ιδέες νέων ανθρώπων που κινούνται στο χώρο της πληροφορικής, σε θέματα που σχετίζονται με το μετασχηματισμό της πόλης σε μια σύγχρονη πόλη που θα δημιουργεί νέες τεχνολογίες. Θα συνδράμουμε σε συνεργασία με το δήμο ώστε το Hackathon να γίνει θεσμός».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back