ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τραμπ και Βελόπουλος στο Σέντραλ Παρκ

Εικόνα του άρθρου Τραμπ και Βελόπουλος στο Σέντραλ Παρκ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2019, 21:22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Την Πρωτομαγιά του 1989, οι τέσσερις μεγάλες εφημερίδες της Νέας Υόρκης, είχαν την ίδια ολοσέλιδη καταχώρηση με τον ανατριχιαστικό τίτλο «Φέρτε πίσω τη θανατική ποινή. Φέρτε πίσω την αστυνομία μας».

Την καταχώρηση είχε γράψει και πληρώσει ο τότε μεγιστάνας, σήμερα πλανητάρχης Ντόναλντ Τραμπ. Σήμερα, στην Ελλάδα, θέματα θανατικής ποινής και μάλιστα με αίτημα δημοψηφίσματος, ανοίγει σήμερα ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος.

Αφορμή για την καταχώρηση του Τραμπ, ήταν η υπόθεση της Τρίσα Έλεν Μέιλι, της «τζόγκερ του Σέντραλ Παρκ» που βρέθηκε χτυπημένη, βιασμένη και σε κωματώδη κατάσταση, στο πάρκο της Νέας Υόρκης.

Η αστυνομία, σε ένα απαύγασμα επίδειξης όσων την καθιστούν διαχρονικά αναξιόπιστη, συνέλαβε και με εντολές των εισαγγελικών αρχών της Νέας Υόρκης, ανάγκασε σε ομολογίες πέντε ανήλικους, τέσσερις μαύρους και έναν τσικάνο. Καταδικάστηκαν όλοι τους, παρότι τα στοιχεία ήταν μηδαμινά και έωλα. 

Μπήκαν στη φυλακή  καταδικασμένοι από το δικαστήριο και την πολιτική αγωγή της Ελίζαμπεθ Λέντερερ και την έτερη κατήγορο, Λίντα Φέρσταϊν.

Πριν από λίγο καιρό, το Netflix έβγαλε στον αέρα τη μίνι σειρά «When they see us». Το αποτέλεσμα μεταξύ άλλων ήταν να παραιτηθεί η Λέντερερ από την έδρα στο Κολούμπια, όπου δίδασκε και να απολύσει τη Φέρσταϊν ο εκδοτικός οίκος που εκδίδει τα αστυνομικά της μυθιστορήματα.

Πριν λοιπόν εμπιστευτείτε ό,τι διαβάζετε στο ίντερνετ ή όποιον χρησιμοποιεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα κατά το δοκούν και συνήθως, με επικίνδυνο τρόπο, δείτε το «When hey see us» και θα καταλάβετε…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back