ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τους συνέλαβαν με όπλα και σφαίρες

Εικόνα του άρθρου Τους συνέλαβαν με όπλα και σφαίρες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/08/2016, 20:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνελήφθη σήμερα το πρωί, στην εθνική Οδό Άρτας – Αγρινίου, στο ύψος της Συκούλας Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 34χρονος Έλληνας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, ο δράστης εντοπίστηκε στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας και σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν σε κρύπτη στο χώρο  του κινητήρα του αυτοκινήτου και κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι, μάρκας Walther, διαμετρήματος 9 mm, με κενή γεμιστήρα, δύο γεμιστήρες με 20 φυσίγγια των 9 mm, δέκα φυσίγγια των 9 mm και μία θήκη όπλου. Από την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο όπλο είχε κλαπεί στις αρχές Απριλίου του 2009 από χώρο εργασίας του 64χρονου νόμιμου ιδιοκτήτη, στην πόλη των Ιωαννίνων.

Το όπλο και τα πυρομαχικά κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην  Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ακόμη, σήμερα το πρωί, συνελήφθη, στο Σκεπαστό Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας ακόμη Έλληνας, 56 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 56χρονο, διότι διαπιστώθηκε ότι κατείχε στο σπίτι του παράνομα ένα πυροβόλο όπλο – πιστόλι, μάρκας Baikal, διαμετρήματος 8 mm, με ενσωματωμένη γεμιστήρα, ένα πυροβόλο όπλο – πιστόλι, με ενσωματωμένη γεμιστήρα, 25 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, διαμετρήματος 7,65 mm και 35 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, διαμετρήματος 0,25 ιντσών.

Τα όπλα και πυρομαχικά κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back