ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

41 κλοπές μέσα σε τρεις μήνες

Εικόνα του άρθρου 41 κλοπές μέσα σε τρεις μήνες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2022, 20:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τέσσερις αλλοδαπούς που κατηγορούνται ότι διέπρατταν συστηματικά κλοπές στην πόλη των Ιωαννίνων συνέλαβε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αστυνομικοί της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων εντόπισαν προχτές το βράδυ τους αλλοδαπούς σε παράπηγμα που χρησιμοποιούσαν για να διαμένουν, σε δυσπρόσιτο και δυσδιάκριτο σημείο στα Ιωάννινα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της υπηρεσίας σε συνεργασία και με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, οι αλλοδαποί είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε περιοχές του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

Στόχοι τους αποτελούσαν σπίτια και αποθήκες, από όπου αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ακόμη και ρουχισμό και τρόφιμα καθώς επίσης  και δίκυκλα. 

«Μάλιστα δεν δίσταζαν να εισέρχονται στα σπίτια ακόμη και σε ώρες που οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα σε αυτά» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η εγκληματική τους δραστηριότητα προσδιορίζεται χρονικά στο δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου του περασμένου έτους καθώς και κατά τον τελευταίο μήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, από τη μέχρι στιγμής έρευνα διακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε συνολικά 45 υποθέσεις και αναλυτικότερα:

-24 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπών από σπίτια,

-5 κλοπές από αποθήκες,

-7 κλοπές και 1 απόπειρα κλοπής μοτοσικλετών και

-5 κλοπές μοτοποδηλάτων

Η αξία των παραπάνω κλοπιμαίων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 30.000 ευρώ.

Κατά την έρευνα στο χώρο του παραπήγματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.560 ευρώ, 8.100 λεκ Αλβανίας καθώς και κλοπιμαία, μεταξύ των οποίων κυνηγετική καραμπίνα και δύο δίκυκλα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι ως μέσα μεταφοράς κατά την τέλεση των κλοπών.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται των απαιτούμενων διατυπώσεων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες υποθέσεις συνεχίζεται.   

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back