Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός: «Η χειρότερη μείωση σε καιρό ειρήνης»

Εικόνα του άρθρου Τουρισμός: «Η χειρότερη μείωση σε καιρό ειρήνης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/04/2020, 22:10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, σε έκθεσή του προσπαθεί να εκτιμήσει τον αντίκτυπο της πανδημίας στον τουρισμό.

Το ΙΝΣΕΤΕ προετοιμάζει για πολύ μεγάλες απώλειες τουριστικών εσόδων «δεδομένου ότι το 2ο 3μηνο έχει ουσιαστικά ήδη χαθεί, ενώ είναι ακόμα αβέβαιο πότε θα λήξουν τα έκτακτα μέτρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στις αγορές μας αλλά και με τι ρυθμούς θα ανακάμψουν οι τελευταίες».

Η μελέτη επικαλείται την εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) από τις 24 Μαρτίου, σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο του Covid-19 στον διεθνή τουρισμό –που πιθανόν να αναθεωρηθεί όσο εξελίσσεται η τρέχουσα κρίση:

Η μείωση στις διεθνείς αφίξεις αναμένεται να είναι 20%-30% σε σύγκριση με το 2019. «Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι -με διαφορά-η χειρότερη μείωση που έχει παρατηρηθεί ποτέ σε καιρό ειρήνης –συγκριτικά: το 2009, με την παγκόσμια οικονομική κρίση, οι διεθνείς αφίξεις τουριστών μειώθηκαν κατά -4%, ενώ η επιδημία SARS οδήγησε σε πτώση μόλις -0,4% το 2003», παρατηρεί.

Σε χρήμα, η μελέτη τονίζει ότι αυτή η μείωση μπορεί να «μεταφραστεί» σε μείωση των διεθνών εισπράξεων του τουρισμού μεταξύ 300-450 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όλη η μελέτη είναι εδώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back