ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Του αεροδρομίου τα βάσανα…

Εικόνα του άρθρου Του αεροδρομίου τα βάσανα…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/08/2017, 00:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέσα στον Αύγουστο, οι τοπικοί φορείς –από την τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων- θα πρέπει να πείσουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών ότι το αεροδρόμιο της πόλης έχει προοπτικές. Όπως είναι γνωστό, στα τέλη Αυγούστου, θα γίνει στην Αθήνα η πολυαναμενόμενη σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το μέλλον του αεροδρομίου Ιωαννίνων και δη για την αναγκαιότητα ύπαρξης υποδομών που θα εξασφαλίσουν τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών με καύσιμα. Οι τοπικοί φορείς επί της ουσίας καλούνται να παρουσιάσουν στο υπουργείο πόση κίνηση αναμένουν στο αεροδρόμιο με τη δρομολόγηση πτήσεων τσάρτερ κυρίως από το εξωτερικό.

Ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Θάνος Βούρδας, που παραβρέθηκε σήμερα στην τελετή παράδοσης της Ιόνιας οδού, ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο έχει την πολιτική βούληση να συμβάλει στην αναβάθμιση του αεροδρομίου», αλλά πρόσθεσε ότι «ζητείται ένα πλάνο καθώς το κόστος για μια τέτοια επένδυση είναι υψηλό». Επανέλαβε δε αρκετές φορές ότι «απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα» όπως και ότι «είναι πολύ εύκολο να κάνουμε δηλώσεις. Η  ουσία είναι όμως να κάνουμε δουλειά και να σχεδιάσουμε όλοι μαζί την προοπτική του αεροδρομίου».

Για τις υπάρχουσες υπόγειες δεξαμενές καυσίμων που υπάρχουν στο αεροδρόμιο, ο κ. Βούρδας επεσήμανε ότι είναι ακατάλληλες. Εκτίμησε δε ότι μπορεί να υπάρξουν και εναλλακτικές λύσεις, όπως η μεταφορά καυσίμων με κοντέινερ.

Κατά την τελετή παράδοσης της Ιόνιας, πάντως, το αεροδρόμιο δήλωσε «παρών» ουκ ολίγες φορές. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ζήτησε να βρεθεί μια λύση, όπως και ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόλας. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «το αεροδρόμιο κοντεύει να μας διχάσει χωρίς λόγο», θυμίζοντας την πρόσφατη κλειστή σύσκεψη του κ. Βούρδα με τους βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back