Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τιμώντας τον Αναστάσιο Μπαλατσούκα

Εικόνα του άρθρου Τιμώντας τον Αναστάσιο Μπαλατσούκα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/08/2021, 22:49
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τον πεσόντα σμηναγό Αναστάσιο Μπαλατσούκα τίμησε ο Δήμος Αρταίων. Από σήμερα, η πλατεία στην περιοχή του Τριγώνου φέρει το όνομα του σμηναγού. Παράλληλα στήθηκε και προτομή.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έγιναν από τον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη και τον Επιτελάρχη Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας Βασίλη Παπαχρήστου ενώ τα αποκαλυπτήρια της ονοματαδοσίας της πλατείας από τον δήμαρχο και τον πατέρα του εκλιπόντα Χριστόφορο Μπαλατσούκα. Κατά τη διάρκεια της τελετής, έγινε πτήση μαχητικών αεροσκαφών από την 115 ΠΜ στην οποία υπηρετούσε ο σμηναγός Αναστάσιος Μπαλατσούκας. «Τιμή και Δόξα στους Αθάνατους Ήρωες που γέννησε ετούτος εδώ ο τόπος» ανέφερε ο κ. Τσιρογιάννης. 

Ο αντιδήμαρχος Κώστας Χαρακλιάς ανέφερε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση, που έφτασε αυτή η σημαντική  ημέρα να τιμήσουμε όπως αξίζει σ’ έναν ήρωα, το δικό μας παιδί, τον Αναστάσιο Μπαλατσούκα. Μια ημέρα, που ήρθε κατόπιν συζητήσεων με την οικογένεια του εκλιπόντος και που έτυχε της αμέριστης συμπαράστασης του δημάρχου μας, Χρήστου Τσιρογιάννη».

Ο Αναστάσιος Μπαλατσούκας έχασε τη ζωή του σε ηλικία 33 ετών, πριν από 11 χρόνια, στις 26 Αυγούστου του 2010, μετά από αεροπορική δυστύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης. Το μονοθέσιο αεροσκάφος F-16C του αρτινού σμηναγού συγκρούστηκε στον αέρα με ένα διθέσιο F-16D. Tρεις μέρες μετά, την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο άφησε και ο ένας από τους πιλότους του διθέσιου αεροσκάφους.

Στην τελετή στην Άρτα παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής πολιτικής ηγεσίας, εκπρόσωποι της Αεροπορίας και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back