Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Τι ψάξαμε περισσότερο στο Google φέτος;

Εικόνα του άρθρου Τι ψάξαμε περισσότερο στο Google φέτος;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/12/2020, 15:48
ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότερες αναζητήσεις φέτος στο Google, ήταν για τον κοροναϊό, κάτι λογικό. Η λέξη «coronavirus» ήταν αυτή που αναζήτησαν περισσότερο οι χρήστες του ίντερνετ,. Ακολουθούμενη από τα εξής, κατά σειρά:

Election results, με αναφορά φυσικά στις εκλογές των ΗΠΑ,  Kobe Bryant, για τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, στις 26 Ιανουαρίου,  Zoom, για την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης που έγινε… δεύτερη φύση για πολύ κόσμο φέτος και τέλος, IPL.

Αν δεν ξέρετε τι είναι αυτό το τελευταίο, ιδού: Indian Premiere League, όχι ποδοσφαιρική όμως, αλλά κρίκετ. Ναι, το επαγγελματικό πρωτάθλημα κρίκετ στην Ινδία είναι σχεδόν αδιανόητα, για το δυτικό κόσμο, δημοφιλές.

Στην Ελλάδα πάλι, ψάξαμε σχεδόν αποκλειστικά covid θέματα.

Τα τέσσερα στα πέντε πρώτα των αναζητήσεων είναι θέματα τηλεδιάσκεψης και τηλεκπαίδευσης. Η πιο συχνή αναζήτηση στο ελληνικό Google είναι η λέξη eclass, καθόλου παράξενο αν σκεφτεί κανείς τις μύριες δυσλειτουργίες και ανακολουθίες φέτος, στην ελληνική εκπαίδευση. Ακολούθησαν οι λέξεις «κρούσματα», «κορωνοϊός», e-me (άλλη μια ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα) και τέλος, το… διαβόητο webex.

Από πρόσωπα, αναζητήσαμε τον Σωτήρη Τσιόδρα και το Νίκο Χαρδαλιά κυρίως και έπειτα, τον ηττημένο των εκλογών Ντόναλντ Τραμπ, την Ιωάννα Τούνη, το μοντέλο που έπεσε θύμα εκδικητικής δημοσιοποίησης προσωπικών στιγμών και τέλος, το νέο πλανητάρχη, τον Τζο Μπάιντεν.

Επίσης, η πιο συχνή ερώτηση «πότε», ήταν (και είναι) πότε ανοίγουν τα σχολεία, ακολουθούμενη από το πότε ανοίγουν τα μαγαζιά, τα γυμναστήρια, τα δημοτικά (στην πέμπτη θέση). Ανάμεσά τους μπήκε η ερώτηση «πότε είναι η black Friday 2020».

ΣΧΟΛΙΑ
Ευτυχία Πάτρα - Δεληγεώργη
Τα πάντα ψάχνω στην Google! Είναι ο "βοηθός μου" σε κάθε δύσκολη στιγμή μου πού αντιμετωπίζω!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back