ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Τι να κάνουμε» και περιοδεία στα εμπορικά

Εικόνα του άρθρου «Τι να κάνουμε» και περιοδεία στα εμπορικά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2019, 10:53
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε «υποκαταστήματα πολυεθνικών  του εμπορίου» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση, περιόδευσε η υποψήφια δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Όλυ Τσουμάνη, στο κέντρο των Ιωαννίνων.

«Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχτηκαν η εντατικοποίηση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, η κοροϊδία για την αύξηση του κατώτατου μισθού, η δουλειά με 300 ευρώ, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Αποτέλεσμα της ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρήσεων, των μονοπωλίων και στο εμπόριο, η στήριξή τους τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές» αναφέρει η υποψήφια, σχετικά.

Προσθέτει ακόμα ότι «η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ερώτημα ‘τι να κάνουμε’, στην ανάγκη αντιπαράθεσης με την πολιτική που τσακίζει τις ζωές των εργαζομένων, την ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες καθώς και το δυνάμωμα των αγώνων και της οργάνωσης στους χώρους δουλειάς».

Επίσης, η κα Τσουμάνη τόνισε σχετικά με την κινητοποίηση των φοιτητών για σίτιση-στέγαση-μεταφορές στο δημοτικό συμβούλιο: «Παρακολουθούμε, εκτός από τη δημοτική αρχή και τον ο κ. Ελισάφ, για το ζήτημα της φοιτητικής στέγασης, να καλεί τους Γιαννιώτες να αντιληφθούν πόσο προσφέρουν οικονομικά οι φοιτητές και ‘να μην κερδοσκοπούν’! Αυτή τη θέση άλλωστε υιοθέτησαν και όλοι οι εκλεγμένοι και μη, υποψήφιοι στην υποτιθέμενη διαπαραταξιακή που έγινε πριν λίγες μέρες» και προσθέτει ότι «αποδέχονται τη λογική ότι η μόρφωση είναι πανάκριβο εμπόρευμα, οι φοιτητές είναι 'πελάτες' και αφήνουν λεφτά στην πόλη. Έχουμε πολλά να δούμε τις επόμενες μέρες και μέχρι τις εκλογές, θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την πολιτική τοποθέτηση του κάθε υποψηφίου».




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back