ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Τι κάνουμε για το φυσικό αέριο»

Εικόνα του άρθρου «Τι κάνουμε για το φυσικό αέριο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/06/2018, 23:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η απουσία ρητής αναφοράς για επέκταση δικτύων διάθεσης φυσικού αερίου στην Ήπειρο, σε πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις, προκάλεσε αντιδράσεις στα Γιάννενα.

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης ήταν μάλλον… ψύχραιμος σήμερα, σε δηλώσεις του, λέγοντας ότι «το σίγουρο είναι ότι τόσο το  ζήτημα των διοδίων, όσο και του Φυσικού αερίου, θέλει δουλειά και ουσία και όχι τύπο».     

Είπε συγκεκριμένα ότι έχει γίνει συζήτηση με τη ΔΕΠΑ για τον ερχομό του φυσικού αερίου και ως αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης, παρέθεσε τη συμφωνία του αστικού ΚΤΕΛ για την κατασκευή δεξαμενών στα Γιάννενα. «Εεξετάσαμε τη δυνατότητα να υπάρχει ειδικό πλοίο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, που να τροφοδοτεί την ενδοχώρα της Ηπείρου με φυσικό αέριο» πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι «ζητήσαμε από αυτούς που έχουν μεγάλες καταναλώσεις ρεύματος, να συνεργαστούν μαζί μας για να προχωρήσει το θέμα».

Πέρα από τις πρωθυπουργικές υποσχέσεις, αλλά και τη γενική εξέλιξη, ένα δεδομένο είναι ότι το φυσικό αέριο για να έρθει, πρέπει να… ζητηθεί. Δηλαδή, να έχει καταναλώσεις τέτοιες που να αποσβέσουν το κόστος της εγκατάστασης δικτύου, να διοχετευτεί σε μεγάλους καταναλωτές και κατ’ επέκταση, να υπάρξουν και οικιακές διανομές. Η περίπτωση της Ηπείρου πάντως, από κοινωνική άποψη, είναι πρόσφορη, καθώς ακόμα και οι οικιακές καταναλώσεις το χειμώνα, είναι μεγάλες.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back