ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια βόλτα (με ελεύθερη είσοδο) στα μουσεία των Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Μια βόλτα (με ελεύθερη είσοδο) στα μουσεία των Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2024, 20:33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνής Ημέρα Μουσείων η 18η Μαΐου, και η είσοδος στα μουσεία του Δημοσίου και σε όσα ιδιωτικά μουσεία συμμετέχουν στον εορτασμό, είναι δωρεάν. Οπότε υφίσταται μια καλή ευκαιρία για μια βόλτα στα μουσεία και της πόλης των Ιωαννίνων.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο, στα Λιθαρίτσια, και το Βυζαντινό Μουσείο, στο Ιτς Καλέ, είναι ανοιχτά το Σάββατο από τις 8.30 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Στον εορτασμό συμμετέχει και το Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς –ώρες λειτουργίας: 10 το πρωί έως 6 το απόγευμα.

Τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων γιορτάζει και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Όπως ανακοινώθηκε, στις 18 Μαΐου θα είναι ανοιχτά στο ευρύ κοινό το Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής και το Μουσείο Τυπογραφίας & Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών.

Συγκεκριμένα, τον Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής, που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιριακού συγκροτήματος του Τμήματος Ιατρικής, θα είναι ανοιχτό από τις 10.00 έως τις 13.00, με ενημερωτικές επισκέψεις και ξεναγήσεις από τον καθηγητή Χειρουργικής Πανεπιστημίου Ζυρίχης και πρώην καθηγητή Ιστορίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Στέφανο Γερουλάνο.

Το Μουσείο Τυπογραφίας & Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, που βρίσκεται στο ισόγειο της Φιλοσοφικής Σχολής, θα είναι ανοιχτό από τις 10.00 έως τις 12.00, με ενημερωτικές επισκέψεις και ξεναγήσεις από τον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας Νίκο Αναστασόπουλο.

ΣΧΟΛΙΑ
Φονιάς
Μουσεία χωρίς πρόσβαση κι αναπηρικές θέσεις στάθμευσης για Αμεα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back