ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τι γίνεται με το τμήμα Παραμυθιά-Μεσοπόταμος;

Εικόνα του άρθρου Τι γίνεται με το τμήμα Παραμυθιά-Μεσοπόταμος;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2018, 21:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το θέμα της μελέτης σύνδεσης της εθνικής οδού Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας με την Εγνατία οδό στο ύψος του Μεσοποτάμου θέτει με επερώτηση της η περιφερειακή παράταξη «Συμμαχία Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα, ζητώντας να γίνει σχετική συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Η παράταξη υπενθυμίζει ότι ο δρόμος αυτός αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Φαναρίου και Παραμυθιάς όπως και ότι η αναγκαιότητα εκπόνησης μελέτης προέκυψε από την ανάγκη αντιμετώπισης των τροχαίων ατυχημάτων, στο εσωτερικό των οικισμών της περιοχής του κάμπου Παραμυθιάς-Γλυκής. Είχαν καταγραφεί πλήθος ατυχημάτων ακόμη και θανατηφόρα την προηγούμενη 25ετία. «Η οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης αγροτικής περιοχής της Παραμυθιάς-Καναλακίου και της τουριστικής περιοχής Μεσοποτάμιου-Αμμουδιάς μέχρι Λούτσα και Βράχο συνδέεται ευθέως με την κατασκευή του υπό μελέτη δρόμου» προστίθεται.

Και συνεχίζει αναφέροντας ότι η μελέτη εκπονείται από το 2008 και στο διάστημα αυτό ο ανάδοχος είχε υποβάλλει εναλλακτικές προτάσεις για τη χάραξη του νέου δρόμου, με τους τοπικούς φορείς να συμφωνούν με την ορεινή χάραξη.

Η παράταξη του κ. Ζάψα ρωτά την Περιφέρεια αν θα ολοκληρώσει τη μελέτη, όπως και πόσα χρήματα έχουν πληρωθεί γι’ αυτήν μέχρι σήμερα από το ποσό της αρχικής σύμβασης των 2 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back