Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τι θα γίνει με το διοικητήριο της Άρτας;

Εικόνα του άρθρου Τι θα γίνει με το διοικητήριο της Άρτας;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/11/2019, 22:54
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα και συγκεκριμένη η περιφερειακή σύμβουλος Άρτας Ράνια Γκίζα φέρνει στο περιφερειακό συμβούλιο (το οποίο συνεδριάζει αύριο), με τη μορφή ερωτήσεων προς τον περιφερειάρχη, το ζήτημα του νέου διοικητηρίου Άρτας.

Η κ. Γκίζα ζητά καταρχήν διευκρινίσεις για τα στρέμματα του στρατοπέδου «Παπακώστα» που θα παραχωρηθούν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ανέγερση του διοικητηρίου στην Άρτα. Ο κ. Καχριμάνης έχει κάνει λόγο για 10 στρέμματα. Η περιφερειακή σύμβουλος επικαλείται δε δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά για 15 στρέμματα. «Τελικά είναι 10 ή 15 τα στρέμματα; Η διαφορά είναι σημαντική - είναι η μέρα με τη νύχτα, καθώς η προσαύξηση κατά 50% της παραχωρούμενης έκτασης του στρατοπέδου μαζί με το διατηρητέο κτίριο, αυξάνει αντίστοιχα τον διαθέσιμο χώρο αλλά και τις δυνατότητες του νέου Διοικητηρίου» τονίζει η κ. Γκίζα.

Άλλη μια ερώτηση επί του θέματος αφορά την έγκριση πίστωσης 1 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του διοικητηρίου. «Προφανώς αυτά τα χρήματα προορίζονται για την εκπόνηση της μελέτης» αναφέρει και ρωτά τι θα περιλαμβάνει η μελέτη: τη στέγαση όλων των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας ή μόνο των υπηρεσιών που σήμερα στεγάζονται στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας.

Σημειωτέον εδώ ότι 1 εκατ. ευρώ ήταν η πίστωση που είχε εγκρίνει η Περιφέρεια Ηπείρου τον Ιούνιο του 2018 για αγορά κτιρίου προκειμένου να στεγαστεί το διοικητήριο, μετά από εγκατάλειψη από τη διεκδίκηση του στρατοπέδου.

Η κ. Γκίζα, πέραν του διοικητηρίου, θέτει κι άλλο ένα ζήτημα με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2020 από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ρωτά πόσα χρήματα πήρε από την κεντρική διοίκηση η Περιφέρεια Ηπείρου κατά τις περιόδους 2014-2019 και 2010-2014.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back