Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Θα αγοράσει διοικητήριο στην Άρτα

Εικόνα του άρθρου Θα αγοράσει διοικητήριο στην Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2018, 20:40
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την απόφασή της να αγοράσει τελικά ένα κτίριο για τη στέγαση του διοικητηρίου στην Άρτα επικύρωσε με τον πιο επίσημο τρόπο η Περιφέρεια Ηπείρου. Στη σημερινή της συνεδρίαση, η οικονομική επιτροπή αποφάσισε τη δέσμευση πίστωσης για την αγορά κτιρίου. Ήδη η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας εξετάζει τρεις-τέσσερις προτάσεις.

Εδώ και πολλά χρόνια, η Άρτα -σε επίπεδο νομαρχίας ακόμη- διεκδικούσε την παραχώρηση του στρατοπέδου Παπακώστα για την ανέγερση διοικητηρίου. Την πολιτική αυτή ακολούθησε και η Περιφέρεια Ηπείρου. Μάλιστα, το 2014, ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς είχε ανακοινώσει τη «θετική κατάληξη των πολύμηνων προσπαθειών της Περιφέρειας» μεταφέροντας το «ναι» του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την παραχώρηση έκτασης 15 στρεμμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας. Αυτή η «θετική κατάληξη» δεν είχε όμως καμία συνέχεια. Το αίτημα της παραχώρησης του στρατοπέδου παρέμεινε εν ζωή και μέχρι την προ μηνών επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ήπειρο. Ο κ. Ψαθάς κατέθεσε εκ νέου το αίτημα, ενώ αίτημα κατέθεσε παράλληλα και ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης επιμένοντας κι αυτός, με τη σειρά του, στη διεκδίκηση της έκτασης του στρατοπέδου για την ανάπτυξη αθλητικών εγκαταστάσεων.  

Η εγκατάλειψη της διεκδίκησης του στρατοπέδου εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, αιτιολογείται με το σκεπτικό ότι «οι όροι που θέτει το υπουργείο Άμυνας για την παραχώρηση κρίθηκαν ασύμφοροι». Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Όσον αφορά την έγκριση πίστωσης για την αγορά κτιρίου, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης δήλωσε ότι «θα επισπευτούν οι διαδικασίες αφενός μεν για να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα με  τις διάσπαρτες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας και την εξυπηρέτηση των πολιτών και αφετέρου να μειωθούν οι δαπάνες ενοικίων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back