Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Τεχνόπολη» και «3.000 θέσεις εργασίας»

Εικόνα του άρθρου «Τεχνόπολη» και «3.000 θέσεις εργασίας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2019, 18:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εκτός από την «κατάργηση» της συμφωνίας που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση για το καινούργιο κλειστό μπάσκετ στον Βοτανικό, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης εξήγγειλε και τη «δημιουργία τεχνόπολης».

Η εξαγγελία αναμένεται να επιφέρει επιπτώσεις στο τεχνολογικό πάρκο, καθώς όπως τόνισε, η εξέλιξη προήλθε από συζητήσεις με τις εταιρίες P&I και TeamViewer, που στεγάζονται στο τεχνολογικό πάρκο.

Ο κ. Καχριμάνης είπε μάλιστα ότι «κάναμε συζητήσεις και με το Δήμαρχο Ιωαννίνων – ανέφερε- για εξεύρεση πιθανής έκτασης, 9000 τ.μ. εγκαταστάσεων,  για τη δημιουργία μιας περιοχής με υποδομές υψηλής τεχνολογίας, περίπου σαν μια Τεχνόπολη».

Σημειωτέον ότι η  δημιουργία Τεχνόπολης, για εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και έρευνας, επιχειρήσεων καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας, προβλέπεται στη μελέτη του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων.  Έχει θεσμοθετηθεί από το 2009 στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Μπιζανίου

Σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, «οι εταιρείες ενδιαφέρονται για την πρόσληψη περίπου 3.000 ατόμων. Θα είναι μεγάλη υπόθεση, αν μπορέσουμε και το κάνουμε».  

Η εξαγγελία είναι και αυτή απόρροια της σχεδόν… περιβόητης πλέον, συνάντησης με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, από την οποία προέκυψε και το ενδεχόμενο της μεταφοράς του προκάτ κλειστού του Ελληνικού, στα Γιάννενα. Από πλευράς υπουργείου, δεν υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις.

Ο κ. Καχριμάνης είπε επίσης ότι ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό, «ο οποίος θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια, που – εφόσον ευοδωθεί- θα είναι κοινή με το Δήμο Ιωαννιτών», όπως είπε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back