ΗΠΕΙΡΟΣ

Το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, η ψυχική υγεία και τα ερωτήματα

Εικόνα του άρθρου Το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, η ψυχική υγεία και τα ερωτήματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/02/2024, 22:00
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας να δημιουργήσει ένα Κέντρο Ημέρας για την Άνοια στην Ηγουμενίτσα, με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε., προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις.

Κυρίως επειδή το Νοσοκομείο Φιλιατών αποφάσισε να συμφωνήσει στην παραχώρηση μέρους του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) σε φορείς ψυχικής υγείας, αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες, που θα διεκδικήσουν την υλοποίηση του Κέντρου Ημέρας για την Άνοια.


Διαβάστε: Το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, ένα Κέντρο Ημέρας για την Άνοια και δύο διεκδικητές

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Τσίμαρης κατέθεσε ήδη ερώτηση στη Βουλή για την παραχώρηση τμήματος του ΤΕΠ σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, θέτοντας το ζήτημα της μη πλήρους ανάπτυξης του ΤΕΠ. Συγκεκριμένα με την ερώτησή του αναρωτιέται για ποιο λόγο δεν έχουν αξιοποιηθεί στο έπακρο οι κτιριακές δυνατότητες του ΤΕΠ, όπως και πότε προτίθεται το υπουργείο Υγείας να ενισχύσει το ΤΕΠ με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό το ΤΕΠ. Παράλληλα, θέτει το ερώτημα τι προβλέπεται να γίνει μετά το πέρας της χρηματοδότησης του Κέντρου Ημέρας για την Άνοια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στο «μέτωπο» των αντιδράσεων έρχεται να προστεθεί και η «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) της Περιφέρειας Ηπείρου και των Δήμων Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει όχι μόνο τη δωρεάν παραχώρηση τμήματος του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας αλλά και την παράδοση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας «σε κάθε λογής εργολάβους-ΜΚΟ ψυχικής υγείας». «Το σκάνδαλο αυτό υλοποιείται στο έδαφος των συνειδητά διαλυμένων κρατικών υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του ΕΣΥ, από αυτούς που σήμερα τρέχουν να στηρίξουν τους εργολάβους-ΜΚΟ» σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, αναφέρει ότι το ΤΕΠ, που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, «μετά τα εγκαίνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξενεί στους χώρους του το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και το ΕΚΑΒ και μόνο!».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back