Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τελικές προτάσεις για μέτρα από το Επιμελητήριο

Εικόνα του άρθρου Τελικές προτάσεις για μέτρα από το Επιμελητήριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/04/2020, 17:22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων έστειλε τις τελικές προτάσεις για μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, στον Δήμο Ιωαννιτών.

«Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αξιολόγηση τους, θεωρώντας ότι ο Δήμος Ιωαννιτών μπορεί και επιβάλλεται να συμβάλει από την πλευρά του για την στήριξη της επιχειρηματικότητας» αναφέρει το Επιμελητήριο.

Τα μέτρα έχουν ως εξής:

  • Απαλλαγή ανταποδοτικών δημοτικών τελών, που καταβάλλονται με τους λογαριασμούς ρευματοδότησης, για όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Ιωαννιτών ή μείωση κατά 1 ευρώ /τμ των συντελεστών στις επιχειρήσεις του παλαιού δήμου και 0.50 ευρώ/τμ στον υπόλοιπο δήμο από την ημερομηνία άρσης της αναστολής των εργασιών, παράλληλα, απαλλαγή και συμψηφισμός σε αυτά που έχουν καταβληθεί από 01/03/2020 ημερομηνία ισχύς των απαγορεύσεων έως την ημερομηνία άρσης αναστολής εργασιών.
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων για τις επιχειρήσεις εστίασης και τα ξενοδοχεία (0,5%)
  • Απαλλαγή πληρωμής των τελών κάλυψης κοινοχρήστων χώρων της χρήση του 2020, και τον συμψηφισμό με επόμενους λογαριασμούς των ποσών αυτών, στην περίπτωση που έχουν καταβληθεί.
  • Οριζόντια επιπλέον μείωση 20%(Με το άρθρο 2 της ΠΝΠ 68/20.03.20, απαλλάσσεται ο μισθωτής από την υποχρέωση καταβολής του 40% του μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο) των μισθωμάτων από τη μίσθωση δημοτικών ακινήτων, που πρόκειται να καταβάλουν οι επιχειρήσεις προς το Δήμο έως 31/12/2020.
  • Απαλλαγή παρακρατήσεων από τον Δήμο, για τα έσοδα των επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών για μη ληξιπρόθεσμες και ενήμερες οφειλές που δημιουργήθηκαν από την 01.03.2020.
  • Οριζόντια μείωση 30% της τιμής του κυβικού νερού από τη ΔΕΥΑΙ για τις επιχειρήσεις κυρίως στο χώρο της εστίασης και τις μονάδες παραγωγής ανεξαρτήτως κυβικών κατανάλωσης με ταυτόχρονη μείωση των τελών αποχέτευσης 50%.
  • Απαλλαγή των καταστημάτων Εστίασης, των Εμπορικών καταστημάτων και των βιοτεχνιών από το πάγιο τέλος ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΙ
  • Ανάπτυξη όπου αυτό είναι εφικτό περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων με απαλλαγή των τελών έως 31/10/2020.
  • Άμεση εξόφληση των χρηματικών ενταλμάτων για οφειλές του Δήμου προς τις επιχειρήσεις χωρίς καθυστερήσεις.
  • Δυνατότητα ρύθμισης σε 120 δόσεις όλων των οφειλών των επιχειρήσεων με ελάχιστη καταβολή δόσης προς το Δήμο και τα εποπτευόμενα Νομικά πρόσωπα αυτού, με ταυτόχρονη αναστολή κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης έως 31/12/2020
  • Έκπτωση 25% από μελλοντικές υποχρεώσεις συνεπών επιχειρήσεων.
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back