ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τελικά, ποιος δεν θέλει την… αγροτική ανάπτυξη;

Εικόνα του άρθρου Τελικά, ποιος δεν θέλει την… αγροτική ανάπτυξη;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/04/2017, 01:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης συνηθίζει ενίοτε να αφήνει υπονοούμενα για πράγματα που «κολλάνε» στο πολιτικό παρασκήνιο πριν έρθουν στο προσκήνιο. Ένα τέτοιο, ήταν και μια σύσκεψη στα Γιάννενα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, η οποία τελικά δεν θα γίνει αύριο Παρασκευή, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η αιτία, όπως τουλάχιστον εννόησε ο κ. Καχριμάνης, βρίσκεται κάπου στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και σε (κάποιους) βουλευτές. Η καλή σχέση και συνεργασία του κ. Καχριμάνη με τον κ. Αποστόλου είναι δεδομένη και έχει γίνει αφορμή να δεχθούν και οι δύο κριτικοί από τα κόμματά τους.

Φαίνεται πάντως ότι υπάρχει μια σύγκλιση στο θέμα των δασικών χαρτών, καίριο ζήτημα των τελευταίων μηνών για το υπουργείο και «καμπάνια» της Περιφέρειας Ηπείρου. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καχριμάνης σήμερα, ο κ. Αποστόλου αναγνωρίζει ότι πρόκειται για «μέγα πρόβλημα και σε αυτό πρέπει να βρούμε λύσεις για να μην καταστρέψουμε τον πρωτογενή τομέα. Θα γίνει μια προσπάθεια, να αποφύγουμε τις ακρότητες, να βρούμε λύση γιατί υπάρχει ιδιαιτερότητα σε όλο τον κόσμο, όπως ανέφερε προ ημερών ο κ. Τσιρώνης (Αν. Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης),  ότι  οι εκτάσεις αυτές είναι ιδιωτικές.  Εκτός από την Ελλάδα που υπάρχει ο όρος δασικές εκτάσεις, που αυτό είναι εφεύρημα ελληνικό». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «εμείς στην Ήπειρο γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες από αυτές τις εκτάσεις είναι ιδιωτικές ή δημοτικές».

Για το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ο περιφερειάρχης «ξόρκισε τα κακά» και είπε ότι  «επιτέλους αυτό που πολλές φορές ακούμε ότι πρέπει να αρχίσει η ανάπτυξη στην Ελλάδα,  για όλους εμάς - τους  περιφερειάρχες και το υπουργείο- ξεκινάει από τον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back