Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 13-09-2022, 19:07
ΑΠΟΨΕΙΣ

Εδώ και ένα σχεδόν μήνα, η κυβέρνηση της ΝΔ προεκτείνει επικίνδυνα τις έννοιες μέχρι το σημείο θραύσης τους, απειλώντας την ίδια την έννοια της αστικής δημοκρατίας.

Είτε δια του πρωθυπουργού του ίδιου, είτε μέσω στελεχών, είτε μέσω των δημοσιολογούντων, αποσπασμένων, έμμισθων κ.λπ. που «πειράζουν» συνεχώς τους όρους του ισότιμου παιχνιδιού, προσπαθεί να υποβαθμίσει, να υπεκφύγει, να στρεψοδικήσει τόσο πολύ, όσο δεν έκανε ούτε η προκάτοχή της κυβέρνηση όταν το «όχι» γινότανε «ναι».

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει πολιτικά, με τον τρόπο δηλαδή που δυστυχώς δεν έμαθε ποτέ όπως αποδεικνύει με τους διάφορους χειρισμούς του, γιατί παρακολουθείται, πρώτον ένας από τους πολιτικούς του αντιπάλους, δεύτερον, δημοσιογράφοι που ζούνε και εργάζονται στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχει, ούτε στο πλαίσιο της αστικής δημοκρατίας, ούτε καν στη συνθήκη «δημοκρατικού συναγερμού» που επικαλείται το ελληνικό πολιτικό σύστημα τα τελευταία 12 χρόνια, με μικρά διαλείμματα, καμία δικαιολογία να αποκρύπτεται η εξήγηση.

Δεν υφίσταται σε κανένα σύστημα λογικής το «είναι νόμιμο», αλλά «δεν έπρεπε να γίνει». Νόμος που ενδεχομένως ορίζει ευθέως ότι μπορεί να παρακολουθείται πολιτικός σε δημοκρατικές συνθήκες, πρέπει να καταργηθεί. Φληναφήματα τύπου «ναι αλλά η Χρυσή Αυγή» είναι αστεία, όχι μόνο γιατί στην δίκη δεν χρησιμοποιήθηκαν τέτοιου είδους παρακολουθήσεις, αλλά και γιατί, αν θυμάστε, ο Παππάς αναζητούνταν για μήνες μέχρι τη… Νάρνια, ενώ ήταν στην Αθήνα.

Γιατί λοιπόν παρακολουθούσε η ΕΥΠ τον Νίκο Ανδρουλάκη; Γιατί «χάθηκαν για τεχνικούς λόγους» τα στοιχεία της παρακολούθησης, τη μέρα που τα αιτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ; Γιατί παρακολουθούσε (και ποιος) τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη; Γιατί η εξεταστική επιτροπή δεν τον κάλεσε, ενώ ο ίδιος κλήθηκε (και μίλησε) στην αντίστοιχη επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου; Γιατί δεν παρίσταται ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ στην επιτροπή;

Απαντήσεις τώρα, άμεσα, δημόσια, χωρίς υπεκφυγές και απόρρητα, εντός και εκτός εισαγωγικών. Ανεξάρτητα από το «τι λένε έξω για εμάς» τα δημοσιεύματα, πρέπει να δοθούν άμεσα εξηγήσεις στο γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ «ξημέρωσε» τη χώρα ξαφνικά στο 1960. Και αν είναι επαρκείς οι απαντήσεις, τα ξαναλέμε. Και αν δεν είναι, επίσης τα ξαναλέμε.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
alfabeto back iper piso