Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 13-02-2020, 14:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την πολύφερνη πλέον, αεροπορική σύνδεση με το Τελ Αβίβ συζήτησε στις επαφές του στο Ισραήλ, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, όπως ενημερώνουν οι επί τρίτη συνεχή μέρα ανακοινώσεις του Δήμου για το θέμα.

Ο κ. Ελισάφ συζήτησε το θέμα με τον υπουργό Τουρισμό Χάρη Θεοχάρη που βρίσκεται και αυτός στην ισραηλινή πρωτεύουσα, σε διεθνή τουριστική έκθεση.

Πιο ουσιαστική για το θέμα των πτήσεων, που δεν έχει ευοδωθεί, παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες, μοιάζει να είναι η συνάντηση του κ. Ελισάφ με το διευθύνοντα σύμβουλο του Israir Group, «όπου εξετάστηκαν οι προυποθέσεις για την απευθείας σύνδεση των Ιωαννίνων με το Τελ Αβίβ ή την Χάιφα» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Επίσης, ο κ Ελισάφ συναντήθηκε με το γενικό διευθυντή του ισραηλινού Υπουργείου Τουρισμού Αμίρ Χαλεβί, συζητώντας το ίδιο θέμα.

«Ο κ. Χαλεβί δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει τόσο στην περαιτέρω προβολή των Ιωαννίνων στην χώρα του όσο και στην προσπάθεια απευθείας αεροπορικής σύνδεσης» τονίζει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του.α

Ο δήμαρχος και ο δντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Λώλης συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, ο οποίος επίσης «δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην προβολή του συνεδριακού τουρισμού και από κοινού σχεδιάστηκε πλάνο επιλογής επαφών με γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό ενώ συμφωνήθηκε η υπογραφή συμφωνίας που θα δώσουν την δυνατότητα προβολής των Ιωαννίνων σε εκθέσεις ειδικού ενδιαφέροντος στο εξωτερικό».

Ο κ. Ελισάφ συναντήθηκε με διευθυντικά στελέχη του Global Tel-Aviv, φορέα εξωστρέφειας του δήμου, με τη διευθύντρια του Convention Bureau (Γραφείο Συνεδριακού Τουρισμού) ενώ στην ελληνική πρεσβεία είχε αναλυτική συζήτηση με τους Έλληνες διπλωμάτες.

Στο χώρο της τουριστικής έκθεσης ΙΜΤΜ 2020 έγιναν και άλλες συναφούς θέματος συναντήσεις, με «έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες tour operators που φέρνει πάνω από 8,5 χιλιάδες Εβραίους τουρίστες από το Ισραήλ και τη διασπορά, κυρίως Γαλλία, στην Ελλάδα, ειδικό στον kosher τουρισμο, καθώς και στο σχολικό τουρισμό από τη Γαλλία», πάντα σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου.

Επιπλέον, έγινε σειρά συναντήσεων και επαφών με «σημαντικούς επενδυτές τόσο από τον ξενοδοχειακό χώρο, όπως είναι οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας Brown που επενδύουν σημαντικά στην Ελλάδα, όσο και από το χώρο της διαχείρισης ακινήτων (real estate) και νέων τεχνολογιών (start-up &IT)».

Τέλος,ο   περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο κ. Ελισάφ και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λώλης παρακάθισαν σε επίσημο δείπνο που δόθηκε από τον Δήμο Kiryat Ono με τον οποίο τα Γιάννενα έχουν αδελφοποιηθεί.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα