Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ταξιδιωτικά tips για να απολαύσετε με ασφάλεια τις διακοπές σας

Εικόνα του άρθρου Ταξιδιωτικά tips για να απολαύσετε με ασφάλεια τις διακοπές σας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/06/2021, 13:00
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το καλοκαίρι βρίσκεται δίπλα μας. Μετά από περισσότερο ένα χρόνο καραντίνα, πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται και σχεδιάζουν την καλοκαιρινή του απόδραση. Ευτυχώς, πολλές χώρες ανοίγουν τα κλειστά τους σύνορα και προετοιμάζονται να καλωσορίσουν τους τουρίστες για τις διακοπές τους. Και ενώ οι καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να μην είναι τόσο ξέγνοιαστες όσο συνήθως, αυτό δεν εμποδίζει τους επισκέπτες να απολαύσουν τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες έχοντας κατά νου κάποιες σημαντικές οδηγίες ασφαλείας. Αν σκοπεύετε να φύγετε τους επόμενους μήνες, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για ένα υγιές, χαρούμενο και ευχάριστο καλοκαίρι.

Εάν έχετε εμβολιαστεί θα πρέπει να το αποδείξετε

Η μερίδα του γενικού πληθυσμού που έχει υποστεί σε εμβολιασμό είναι πιο πιθανό να ταξιδέψει αυτή την περίοδο. Εάν λοιπόν έχετε εμβολιαστεί και ταξιδεύετε, ορισμένες χώρες και περιοχές ενδέχεται να απαιτήσουν από εσάς να έχετε στην κατοχή σας ένα διαβατήριο εμβολιασμού. Φροντίστε να αναζητήσετε τις τρέχουσες οδηγίες μιας έμπιστης πηγής ή διεθνείς ταξιδιωτικές πηγές για να μείνετε ενημερωμένοι και ώστε να έχετε στην κατοχή σας τα κατάλληλα έγγραφα που θα σας επιτρέψουν να επισκεφθείτε την εκάστοτε χώρα.

Εάν από την άλλη δεν έχετε εμβολιαστεί, ελέγξτε τον προορισμό σας για να βεβαιωθείτε ότι ο εμβολιασμός δεν αποτελεί προϋπόθεση για την άφιξή σας. Οι περισσότερες χώρες εξακολουθούν να απαιτούν self tests και σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα χρονικό διάστημα σε καραντίνα.

Εξετάστε το ενδεχόμενο αναβάθμισης της πτήσης σας

Εάν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας, η αναβάθμιση της αεροπορικής σας θέσης από business σε first class θα μπορούσε να σημαίνει λιγότερη έκθεση σε άλλα άτομα. Αυτός ο επιπλέον χώρος θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο πιθανής μετάδοσης του ιού. Αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά μια θέση first class σε ένα αεροπλάνο, τότε δεν έχετε παρα να το επιλέξετε. Δεν έχετε μόνο περισσότερο χώρο κατά τη διάρκεια της πτήσης, αλλά μπορείτε επίσης να κατεβείτε από το αεροπλάνο νωρίτερα, γεγονός που μειώνει την έκθεσή σας σε άλλα άτομα.

Σκεφτείτε την ιδιωτική διαμονή σας

Εάν τα ξενοδοχεία, οι ξενώνες ή τα θέρετρα είναι συνήθως η διαμονή της επιλογής σας, τώρα ίσως είναι η ώρα να σκεφτείτε κάτι διαφορετικό. Η κράτηση και η ενοικίαση ενός ολόκληρου σπιτιού, μιας βίλας ή ενός αυτόνομου διαμερίσματος είναι μια ασφαλέστερη επιλογή τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Υπάρχουν πολλές επιλογές για ιδιωτικά καταλύματα, όπως οι μοναδικές βίλες στη Μύκονο από την Divine Property, μια εταιρεία που μπορεί να σας προσφέρει φανταστικές προσφορές και πρόσθετες υπηρεσίες κατα τη διαμονή σας σε ένα από αυτά τα φανταστικά κτίσματα που συνδυάζουν την πολυτέλεια με την άνεση.

Κάντε μια κράτηση εκ των προτέρων

Οι καλοκαιρινές σας αποδράσεις αποτελούν ιδανικές στιγμές για αυθορμητισμό, αλλά μπορεί να είναι περισσότερο σοφό να προγραμματίσετε εκ των προτέρων τις διακοπές σας. Είτε πηγαίνετε στην παραλία, σε ένα θεματικό πάρκο ή σε ένα εστιατόριο, ορισμένα αξιοθέατα πιθανότατα να απαιτήσουν να κάνετε κράτηση, προκειμένου να απολαύσετε κάποιες από τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Μπορεί να είναι χρήσιμο για εσάς να διενεργήσετε κάποια έρευνα πρώτα. Δημιουργήστε μια λίστα με τα αξιοθέατα που θέλετε να επισκεφθείτε και μάθετε εάν διαθέτουν κάποιο σύστημα κρατήσεων. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις όταν φτάσετε. Εάν από την άλλη θέλετε να αποφύγετε όλη αυτήν την κουραστική και απαιτητική διαδικασία, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε στις πολύτιμες υπηρεσίες ενός ταξιδιωτικού agency, το οποίο θα αναλάβει για εσάς όλες τις απαραίτητες ενέργειες σχεδιασμού και προγραμματισμού του ταξιδιού σας. Το ταξιδιωτικό γραφείο Travel Time, αποτελεί μια από τις ιδανικότερες επιλογές για εσάς, καθώς με τα φανταστικά ταξιδιωτικά πακέτα του, σε εγχώριους και μη προορισμούς, σας απαλλάσσει από το άγχος της διοργάνωσης του ταξιδιού σας, αφήνοντας για εσάς μόνο το διασκεδαστικό κομμάτι της επίσκεψής σας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back