Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ταξίδι Ελπίδας» για την άνοια στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου «Ταξίδι Ελπίδας» για την άνοια στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/04/2022, 14:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκδήλωση για την άνοια με θέμα: «Ταξίδι Ελπίδας» διοργανώνουν η Ελληνική Πρωτοβουλία ενάντια στην Αλτσχάιμερ και τo Κέντρο Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (ΕΨΕΠ) την Τετάρτη 4 Μαΐου, στις 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται τόσο στα άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους όσο και στο ευρύ κοινό και τις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νεότερες εξελίξεις στο χώρο της άνοιας, να συζητήσουν με του ειδικούς και να ακούσουν τις βιωματικές εμπειρίες φροντιστών και ατόμων με άνοια. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου, του Πανεπιστήμιου Johns Hopkins, Richman Family Precision Medicine Center of Excellence in Alzheimer's Disease, του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου, της Εταιρείας Altoida και της Πρωτοβουλίας Θάλλω, και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Θα μιλήσουν ο Κωνσταντίνος Λυκέτσος, διευθυντής του Κέντρου Αlzheimer του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, η Ελένη Αρετούλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Νευροψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Νότης Παρασκευόπουλος από το Πρόγραμμα θάλλω και η Δέσποινα Καμπούρη, προϊσταμένη Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το κομμάτι της εκδήλωσης με τίτλο «Οι ειδικοί απαντούν στις ερωτήσεις», με τον κ. Λυκέτσο, τη Μαρία-Λαμπρινή Κούλα, ψυχολόγο και διευθύντρια του Κέντρου Ημέρας της ΕΨΕΠ, τον Ευάγγελο Παππά, ψυχίατρο και επιστημονικό υπεύθυνο της ΕΨΕΠ, τον Σάββα Χριστοφορίδη, καθηγητή Βιολογικής Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τον Ιωάννης Ζαγανά, επίκουρο καθηγητή Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι εφικτή και διαδικτυακά: https://hiaad.org/el/index.php/events/jth-ioa/

 Στο πλαίσιο τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της πανδημίας Covid-19, είναι η υποχρεωτική η χρήση από τους παρευρισκόμενους προστατευτικής μάσκας και η είσοδός τους στο χώρο της εκδήλωσης θα επιτρέπεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back