Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

Το «Ταξείδιον» του Βιζυηνού με την Ιωάννα Παππά

Εικόνα του άρθρου Το «Ταξείδιον» του Βιζυηνού με την Ιωάννα Παππά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/08/2017, 18:25
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Δήμος Αβδελιώδης μετά το έργο «Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη», επιστρέφει φέτος με μια νέα παράσταση. Το νέο του σκηνοθετικό εγχείρημα είναι «Το μόνον της ζωής του Ταξείδιον» του σημαντικού πεζογράφου και ποιητή Γιώργου Βιζυηνού, με ερμηνεύτρια την Ιωάννα Παππά. Η παράσταση αυτή, η οποία συνοδεύεται με καλές κριτικές, θα ανέβει στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης την Τετάρτη 23 Αυγούστου, στις 20:30, με την υποστήριξη της Πνευματικής Κίνησης «Η Αρχαία Δωδώνη».

Πρόκειται για τη βιωματική ιστορία του ίδιου του Βιζυηνού, όταν  μετά τον πρόωρο θάνατο του πατέρα του, στα δέκα του χρόνια, η μητέρα του τον στέλνει στην Κωνσταντινούπολη για να μάθει την τέχνη του ράπτη, στο εργαστήριο ενός συγγενούς τους,  ο οποίος του συμπεριφέρθηκε με μεγάλη σκληρότητα. Η βασανιστική του αυτή εμπειρία  γίνεται η αιτία να γράψει «Το μόνον της ζωής του Ταξείδιον». Ο Βιζυηνός παραθέτει το γοητευτικό παραμύθι του μικρού Ραφτόπουλου με τη Νεράιδα/Μητέρα τέχνη, που τον εμπνέει και τον καθοδηγεί να ολοκληρώσει μέσα σε μια νύχτα το καλλιτεχνικό έργο που του ανέθεσε ο Bασιλιάς, για να γίνει αντάξιος, του έρωτα της Bασιλοπούλας κόρης του, για να γλιτώσει από τον θάνατο.

Το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ και 10 ευρώ στην προπώληση. Εισιτήρια προπωλούνται στα βιβλιοπωλεία Χαρτέξ και Αναγνώστης.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back