Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«…τα υπογράψαμε τότε και τώρα θα πληρώσουμε»

Εικόνα του άρθρου «…τα υπογράψαμε τότε και τώρα θα πληρώσουμε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/03/2022, 14:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Κοινό των Ηπειρωτών, στην ανακοίνωσή του για το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι αφενός, η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου είναι οριστική, καθώς η Περιφέρεια και ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης παραιτούνται από προσφυγές, σύμφωνα με τη σύμβαση. Αφετέρου, ελέγχει την περιφερειακή αρχή γιατί πήγε σε αντιδικία με την ΤΕΡΝΑ, ενώ «δεν μπορούσε να το υποστηρίξει».

Μετά τους «Ορίζοντες Ηπείρου», και το «Κοινό των Ηπειρωτών» επισημαίνει ότι η σύμβαση σύμπραξης ΣΔΙΤ λέει καθαρά ότι «η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου θα
είναι οριστική και αμετάκλητη, δεν θα υπόκειται σε οποιοδήποτε τακτικό ή έκτακτο ένδικο μέσο και θα αποτελεί εκτελεστό τίτλο, χωρίς να απαιτείται να κηρυχθεί τέτοιος από τα δικαστήρια. Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο ΙΦΣ αποκλείουν και παραιτούνται από κάθε ένδικο μέσο ή μέσο προσφυγής ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου ή άλλης δικαστικής αρχής που θα μπορούσαν να έχουν δικαιοδοσία ή αρμοδιότητα», διαψεύδοντας τον περιφερειάρχη Ηπείρου που επεσήμανε ότι θα προσφύγει σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την «πλήρη δικαίωση».

Διαβάστε: Μια ήττα της Περιφέρειας Ηπείρου που κοστίζει πολλά

Η παράταξη αναφέρει ακόμα ότι πέραν του επιδικασθέντος ποσού των 2,6 εκατ. ευρώ που πρέπει να καταβληθεί στην «Αειφορική Ηπείρου», προστίθενται τα 690.000 ευρώ της ποινικής ρήτρας που πρέπει να επιστραφεί με τον νόμιμο τόκο υπερημερίας όπως ακόμη 120.000 ευώ από την (ατυχώς) ασκηθείσα ανταίτηση διαιτησίας της Περιφέρειας αλλά κι άλλα 50.000 ευρώ δικαστικά έξοδα. «Θα ακολουθήσουν οι συνεχιζόμενες απαιτήσεις της εταιρίας για τα επόμενα χρόνια» προσθέτει. Στον λογαριασμό βάζει και τις αμοιβές δικηγόρου για δικαστικές παραστάσεις στο μέτωπο που έχει ανοίξει η περιφερειακή αρχή με τους Δήμους και τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει, να ξεπερνιούνται τα 4 εκατ. ευρώ προς το παρόν. 

Η παράταξη αναφέρει επίσης: «Εδώ δεν βρίσκει εφαρμογή το ‘τρέχα γύρευε..’! Αυτά υπέγραψες προεκλογικά, ξεγέλασες όποιους ξεγέλασες αλλά ήρθε η λυπητερή και θα την πληρώσουν οι δημότες όλων των δήμων της Ηπείρου».

Ακόμα, τονίζει –σχετικά με τη «γραμμή» περί επίκλησης στην κυβερνητική παρέμβαση της Περιφέρειας- ότι «καμιά κυβερνητική παρέμβαση δεν χωρεί, ούτε χωρούν άλλοι εγωισμοί! Η μόνη λύση είναι η άμεση αποχώρηση της Περιφέρειας από τη διαχείριση των απορριμμάτων και ο συμβιβασμός με τη θυγατρική της ΤΕΡΝΑ».

Η παράταξη παραπέμπει τέλος στην προεκλογική της θέση, τον Απρίλιο του 2019: «Επιμείναμε στην εφαρμογή του νόμου 4555, από συγκροτήσεως του ΦοΔΣΑ, καταγγείλαμε την καθυστέρηση ολοκλήρωσης και λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και ζητήσαμε την απεμπλοκή της Περιφέρειας από τη μεταφορά του υπολείμματος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back