Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα πορτοκαλί κολονάκια πήγαν Δημοτικό Συμβούλιο

Εικόνα του άρθρου Τα πορτοκαλί κολονάκια πήγαν Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2022, 20:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα πορτοκαλί κολονάκια της οδού Νεοφ. Δούκα πήγαν σήμερα… στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με πρωτοβουλία της δημοτικής συμβούλου Όλυς Τσουμάνη από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η παράταξη είχε δημοσιοποιήσει νωρίτερα επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων προς τον Δήμο κάνοντας αναφορά και στη μη τήρηση της δέσμευσης εκ μέρους της δημοτικής αρχής ότι θα έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κάτοικοι της οδού διαμαρτύρονται για την τοποθέτηση των κολονακίων στην οδό που όχι μόνο «κόβουν» θέσεις πάρκινγκ αλλά προκαλούν παραβατικές συμπεριφορές, όπως επισημαίνουν. Τα πορτοκαλί κολονάκια είχαν μπει τον Μάιο μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» να ζητά συγγνώμη από τους κατοίκους, λέγοντας ότι ψήφισε εκ παραδρομής) κι αφού είχε προηγηθεί σχετική αίτηση πολίτη.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος είπε ότι υπάρχει ένσταση πολίτη κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ένσταση αυτή εξετάστηκε από την επιτροπή κυκλοφοριακών θεμάτων (στην οποία προεδρεύει ο κ. Αρλέτος), η οποία περιμένει τις απόψεις της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, καθώς τέθηκε το ζήτημα της οδικής ασφάλειας και της δυνατότητας διέλευσης ασθενοφόρου κ.λπ. Ο αντιδήμαρχος είπε ότι «μόλις θα δοθούν οι απαντήσεις, το θέμα θα επανέλθει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής». Στο ζήτημα έκανε παρέμβαση και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ λέγοντας ότι από τη στιγμή που «για να αλλάξουμε μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν ομόφωνη, για να πούμε ότι κάναμε λάθος, χρειάζονται νέα στοιχεία».

Βέβαια, από την άλλη, η άμεση ικανοποίηση ενός αιτήματος πολίτη (στη συγκεκριμένη περίπτωση, η τοποθέτηση των πορτοκαλί κολονακίων) χωρίς να εξεταστούν όλα τα στοιχεία και να τεκμηριωθεί η όποια αλλαγή, είναι ένα ζήτημα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back