Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα πήγε καλύτερα με τους «νέους γεωργούς»

Εικόνα του άρθρου Τα πήγε καλύτερα με τους «νέους γεωργούς»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2018, 18:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πολύ καλύτερα τα πήγε η Περιφέρεια Ηπείρου με τη 2η πρόσκληση για «νέους γεωργούς» μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ). Η πρώτη προσπάθεια της Ηπείρου δεν ήταν και τόσο επιτυχημένη, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα μεγάλο υπόλοιπο δαπάνης, το οποίο «επενδύθηκε» στη 2η αυτή πρόσκληση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, με αφορμή την έναρξη εξέτασης των αιτήσεων, υποβλήθηκαν 749 αιτήσεις χρηματοδότησης για νέους γεωργούς.

Από αυτές, οι 163 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, οι 157 από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και οι 155 από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Οι υπόλοιπες 274 αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Ανά Δήμο: 94 από τα Γιάννενα, 44 από το Μέτσοβο, 9 από τα Βόρεια Τζουμέρκα, 30 από τη Δωδώνη, 17 από το Ζαγόρι, 41 από τη Ζίτσα, 14 από την Κόνιτσα και 25 από το Πωγώνι.

Η Περιφέρεια Ηπείρου κάνει γνωστό και τον αριθμό των αιτήσεων στις άλλες τέσσερις Περιφέρειες, οι οποίες είχαν προχωρήσει στη 2η πρόσκληση για τους νέους γεωργούς, στην προσπάθειά της προφανώς να αποδείξει την καλύτερη απόδοσή της. Τα Ιόνια Νησιά λοιπόν έχουν 109 αιτήσεις, η Αττική 81 αιτήσεις, το Νότιο Αιγαίο 108 αιτήσεις και η Στερεά Ελλάδα 559 αιτήσεις. Ωστόσο ο προϋπολογισμός για τη 2η πρόσκληση ήταν διαφορετικός για την κάθε Περιφέρεια (ανάλογα του προηγούμενου υπολοίπου), με την Περιφέρεια Ηπείρου να έχει στη διάθεσή της σχεδόν το διπλάσιο ποσό, 8,2 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τις υπόλοιπες τέσσερις.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back