Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακοίνωση για τα σχέδια βελτίωσης

Εικόνα του άρθρου Ανακοίνωση για τα σχέδια βελτίωσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/12/2017, 13:28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

                                                          Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Ιωάννινα, 19/12/2017

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΓΙΑ ΤΑ «ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ»

 (Υπομέτρο 4.1: Δράση 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και Δράση 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος»)

 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνει ότι αναρτήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η πρόσκληση των «Σχεδίων Βελτίωσης», δηλαδή των Δράσεων 4.1.1«Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με ΑΔΑ: ΩΔΓΗ4653ΠΓ-45Ν.

Ο προϋπολογισμός των δράσεων για την Περιφέρεια Ηπείρου ανέρχεται σε 16.292.351 ευρώ.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι από 21.12.2017 έως και 2.4.2018. Η αίτηση στήριξης υποβάλλεται μέσω του Πληροφορικού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων ( http://www.ependyseis.gr) και στη συνέχεια ο φυσικός φάκελος κατατίθεται στην οικεία Δ.Α.Ο.Κ.

Δικαιούχοι μπορεί να είναι ενεργοί γεωργοί (φυσικά πρόσωπα, ενήλικες έως 61 ετών και νομικά πρόσωπα), οι οποίοι έχουν υποβάλει ΟΣΔΕ κατά το έτος 2017. Δικαιούχοι μπορεί να είναι και συλλογικά πρόσωπα αγροτών.

Για τη δράση  4.1.1, οι υποψήφιοι φυσικά πρόσωπα πρέπει να είναι επαγγελματίες γεωργοί ή να έχουν ενταχθεί στο υπομέτρο 6.1 των νέων γεωργών.

Επίσης μπορούν να κριθούν δικαιούχοι και όσοι υποβάλλουν αίτηση στην 2η πρόσκληση του Υπομέτρου 6.1 που αναμένεται σύντομα, με την προϋπόθεση να έχει εκδοθεί η απόφαση ένταξής τους στο Πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» μέχρι την οριστική υποβολή της αίτησης στήριξης.

Στη Δράση 4.1.1, επιλέξιμες επενδύσεις είναι  η ανέγερση, επέκταση, εκσυγχρονισμός γεωργικών κτιρίων και κατασκευών, η αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούργιου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού, η αγορά καινούργιου μελισσοκομικού και ανθοκομικού αυτοκινήτου, η αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση πολυετών μη ποωδών φυτειών των οποίων η εγκατάσταση δεν γίνεται με σπορά στον αγρό, η περίφραξη και διαμόρφωση αγροτεμαχίων, η αγορά εξοπλισμού Η/Υ και λογισμικού διαχείρισης γεωργικής εκμετάλλευσης και οι γενικές άυλες δαπάνες.

Στη Δράση 4.1.3, επιλέξιμες επενδύσεις είναι εκείνες που συμβάλουν στη χρήση ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά συστήματα, γεωθερμικές αντλίες θερμότητας, αντλίες θερμότητας, καυστήρες βιομάζας, ανεμογεννήτριες), η κατασκευή εγκαταστάσεων διαχείρισης των αποβλήτων, υποπροϊόντων και υπολειμμάτων της εκμετάλλευσης, η αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούργιου εξοπλισμού διαχείρισης αποβλήτων της εκμετάλλευσης, περίφραξη και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου για την εξυπηρέτηση των επενδύσεων της κατηγορίας καθώς και γενικές άυλες δαπάνες.

Για τη Δράση 4.1.1, η οικονομική στήριξη για τις εκμεταλλεύσεις φυσικών και νομικών προσώπων είναι έως 300.000 ευρώ και για συλλογικές επενδύσεις έως 500.000 ευρώ

Στο πλαίσιο της Δράσης 4.1.3, ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός ανέρχεται ανά αίτηση στήριξης
 για τις εκμεταλλεύσεις φυσικών και νομικών προσώπων σε 150.000 ευρώ και για τις συλλογικές επενδύσεις έως 500.000 ευρώ.

Τα ποσοστά ενίσχυσης, ανάλογα με την ιδιότητα του υποψηφίου και τον τόπο της έδρας της κατοικίας, ανέρχονται από 50% έως και 70%.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στον ιστότοπο της Περιφέρειας Ηπείρου στην «Ενημέρωση Αγροτών» και συγκεκριμένα στον κάτωθι υπερσύνδεσμο.

http://www.php.gov.gr/enimerosi/anakoinoseis/6689-prosklisi-ekdilosis-endiaferontos-gia-to-ypometro-4-1-stiriksi-gia-ependyseis-se-georgikes-ekmetalleyseis.html

Η πρόσκληση είναι διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ (www.minagric.gr).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back