Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Τα οικονομικά μεγέθη είναι στον αέρα»

Εικόνα του άρθρου «Τα οικονομικά μεγέθη είναι στον αέρα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/07/2020, 17:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η επικεφαλής της παράταξης Ιωάννινα_2023 Τατιάνα Καλογιάννη, χαρακτήρισε «αναγκαίο, χρήσιμο και ωφέλιμο» το έργο του οδοφωτισμού, ωστόσο πρόσθεσε ότι «η δημοτική αρχή, και στην περίπτωση αυτή, κατέδειξε τον εξαιρετικά λανθασμένο και ελαττωματικό τρόπο με τον οποίο επέλεξε να διαχειρίζεται τα κοινά θέματα».

Η κα Καλογιάννη έκανε μια αναδρομή στην υπόθεση, από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η παράταξη είχε συμφωνήσει στην ένταξη του έργου στο ELENA, αναφέροντας ότι η δημοτική αρχή δεν ενημέρωσε κανέναν για τις εξελίξεις, για έξι μήνες και «τον Μάϊο 2020 κατέθεσε προς έγκριση απλώς μία προγραμματική σύμβαση, μέσω της οποίας εκχωρούσε κάθε αρμοδιότητα, πρωτοβουλία, επιλογή και συνθήκες σχεδιασμού, με την πεποίθηση ότι αυτό θα ήταν εύκολα αποδεκτό και ότι θα προσποριζόταν –πολιτικά- η ίδια».

Η κα Καλογιάννη επέμεινε στο σημείο ότι δεν υπάρχουν μελέτες, ελεγμένες από τις υπηρεσίες του Δήμου και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι ακολουθεί ανορθόδοξη διαδικασία.

Συμπληρώνει επίσης ότι ζήτησε τον περασμένο Μάιο μια σειρά στοιχεία από τη δημοτική αρχή, αλλά και ότι η δημοτική αρχή της τα παραχώρησε, δύο μήνες μετά την αίτησή της και δύο μέρες πριν το δημοτικό συμβούλιο (το χαρακτηρίζει αυτό «πολιτικό unfair»), αναλυτική κατάσταση εγγραφών από κάθε μετρητή κατανάλωσης.

Η κα Καλογιάννη είπε στο συμβούλιο ότι για την ηλεκτρική ενέργεια συνολικά, ο δήμος δαπανά 2.178.649€ στο σύνολο της έκτασής του για ηλεκτρική ενέργεια, όχι όμως όλα αυτά για φωτισμό. Αυτό, ανέρχεται «το πολύ σε 1.549.083,40€», 406.181€ κάτω από τη δαπάνη αναφορά που επικαλείται ο Δήμος. «Επομένως, οι προσεγγίσεις των οικονομικών μεγεθών είναι στον αέρα, γιατί λείπει η ορθή, αληθής και πραγματική απεικόνιση της πραγματικότητας» είπε η κα Καλογιάννη.

«Φυσικά και δεν επιρρίπτουμε στη δική σας Δημοτική Αρχή τις ευθύνες για το έλλειμμα αυτό. Είναι παράλογο, όμως, όταν δεν γνωρίζεις με σαφήνεια την υφιστάμενη κατάσταση να αναζητάς αποτύπωση της ωφέλειας, οποιασδήποτε παρέμβασης» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3