ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα «μπράβο» του περιφερειάρχη πήρε η Πολιτική Προστασία

Εικόνα του άρθρου Τα «μπράβο» του περιφερειάρχη πήρε η Πολιτική Προστασία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/01/2019, 16:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Χιονοπτώσεις στα ορεινά και βροχοπτώσεις στα πεδινά εκδηλώνονται από χθες στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου, όπως συμβαίνει άλλωστε σχεδόν όλο τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Μαυρογιώργο, όπου υπάρχουν χιόνια εργάζονται μηχανήματα αποχιονισμού, αλλά και για την απομάκρυνση μπαζών από καταπτώσεις μικρής έκτασης που σημειώνονται στο οδικό δίκτυο.

Στην Κηπίνα αναμένεται να παραδοθεί ο δρόμος μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, καθώς έπεσαν πολλά βράχια στο δρόμο και στο σημείο δουλεύουν τέσσερα μηχανήματα.

Κατά τα λοιπά, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης συγχάρηκε τους εργαζόμενους και εργαζόμενες στην Πολιτική Προστασία, στην εκδήλωση κοπής πίτας της υπηρεσίας, στο εργοτάξιο της Περιφέρειας. «Η λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακρίνει τους εργαζόμενους σε αυτή,  αποτελούν και ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να λειτουργεί ο δημόσιος τομέας προς όφελος των πολιτών», είπε μεταξύ άλλων.

Για την κακοκαιρία του Ιανουαρίου, ο κ. Καχριμάνης είπε ότι τα προβλήματα « αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά και η Ήπειρος ξεχώρισε ως προς την βατότητα του οδικού δικτύου της από άλλες όμορες περιοχές», αλλά και ότι «η Περιφέρεια συνέδραμε αδιακρίτως όλους τους Δήμους», απαντώντας έτσι «πλαγίως» σε κατηγορίες που έχει δεχθεί.

Αναφέρθηκε επίσης στους καθαρισμούς των χειμάρρων και τις φθορές στους δρόμους. «Με τη βροχή και την υγρασία είναι αδύνατο να γίνουν ασφαλτοστρώσεις και τη μοναδική ημέρα που υπήρχε ηλιοφάνεια, πρόλαβαν και έγιναν παρεμβάσεις μόνο σε λίγα τμήματα του οδικού δικτύου» είπε χαρακτηριστικά.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back