Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα μονοπάτια της Ελλάδας… στο Μέτσοβο

Εικόνα του άρθρου Τα μονοπάτια της Ελλάδας… στο Μέτσοβο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2019, 18:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στις 2 και 3 Νοεμβρίου του 2019, ανέλαβε να διοργανώσει η Περιφέρεια Ηπείρου με τη συνεργασία των Οργανωτικών Ομάδων Ursa Trail και Epirus Trail.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας, με δεδομένο πως το μονοπάτι Ursa Trail του Μετσόβου είναι το τρίτο κατά σειρά στην Ελλάδα, μετά του Μαινάλου και της Άνδρου όπου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες δύο πανελλήνιες συναντήσεις.

Η συνάντηση απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε φορείς και πρόσωπα που έχουν αρμοδιότητα ή σχετίζονται με την ανάδειξη και αξιοποίηση των μονοπατιών της Ελλάδας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης συμμετοχής λόγω του σχετικώς περιορισμένου αριθμού, ενώ για την πληρέστερη εκπροσώπηση προτείνεται ο αριθμός έως 2 ατόμων από κάθε φορέα.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών θα διοργανωθεί Φεστιβάλ Πεζοπορίας με διαδρομές για το κοινό στην Ήπειρο, σε συνεργασία με Ορειβατικούς Συλλόγους, από τον Σεπτέμβριο ως το Νοέμβριο σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν. Για την εξυπηρέτηση του ανωτέρω σχεδιασμού προβλέπεται προαιρετική επέκταση της πανελλήνιας συνάντησης από 1 έως 4 Νοεμβρίου.

Στόχος της συνάντησης είναι η ανάδειξη των μονοπατιών ως ένα αναπτυξιακό μέσο στο τουριστικό πεδίο μέσα από ενέργειες που θα αποσκοπούν πρώτιστα στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: www.epirustrail.gr και email: epirusmonopatia@php.gov.gr, το αργότερο ως τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26510 83338.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back