ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και επίσημα Ursa Trail

Εικόνα του άρθρου Και επίσημα Ursa Trail
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2017, 13:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τον Ιανουάριο, το Ursa Trail (μονοπάτι της αρκούδας) στο Μέτσοβο μπήκε στη λίστα με τα καλύτερα ευρωπαϊκά μονοπάτια. Μια ευρωπαϊκή αναγνώριση την οποία έχουν μόλις 15 διαδρομές στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων άλλες δύο ελληνικές: το Μονοπάτι της Άνδρου και το Μονοπάτι του Μαινάλου στην Αρκαδία.

Αυτό το σαββατοκύριακο θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια του πεζοπορικού μονοπατιού μήκους 40 χλμ. Η βασική εκδήλωση θα γίνει αύριο 20 Μαΐου, στις 19:00, στο Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και θα περιλαμβάνει επίσημες ομιλίες και απονομή της πιστοποίησης Leading Quality Trails-Best of Europe από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Πεζοπορικής Ομοσπονδίας. Για την Κυριακή 21 Μαΐου, στις 11:00, έχει προγραμματιστεί πεζοπορική διαδρομή 10 χλμ.

Την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του μονοπατιού είχε μια ομάδα μελών του Αθλητικού Συλλόγου Μετσόβου, έχοντας στο μυαλό της αρχικά μια διαδρομή αγώνα ορεινού τρεξίματος. Στη συνέχεια, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς αλλά και με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, ξεκίνησε η προσπάθεια για την πιστοποίηση του πεζοπορικού μονοπατιού. Ένα από τα βασικά κριτήρια για την απόκτηση της πιστοποίησης ήταν η πολύ  καλή σηματοδότηση του μονοπατιού.

Το όλο εγχείρημα, που στέφθηκε με επιτυχία, συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό. Το μονοπάτι μετατρέπεται πια σε τουριστικό προορισμό. Σημειωτέον ότι ο δήμος Μετσόβου είναι ο επίσημος φορέας χρηματοδότησης και διαχείρισης του έργου.

Στο μέλλον, κι αν όλα πάνε καλά, το Ursa Trail θα αποτελεί μέρος της διαδρομής του «Epirus Trail» που στην τελική του μορφή θα έχει μια έκταση 300 χιλιομέτρων και το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από την αναπτυξιακή εταιρία «Ήπειρος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back