ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μέτσοβο: Με ευρωπαϊκή πιστοποίηση πλέον το «Ursa Trail»

Εικόνα του άρθρου Μέτσοβο: Με ευρωπαϊκή πιστοποίηση πλέον το «Ursa Trail»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2017, 18:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Νέες προοπτικές και δυνατότητες ανοίγονται πλέον για τον πεζοπορικό τουρισμό στο Μέτσοβο μετά την ευρωπαϊκή πιστοποίηση του «Ursa Trail».

Η απονομή της πιστοποίησης έγινε το περασμένο Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 από την Ευρωπαϊκή Πεζοπορική Ομοσπονδία (ERA) στην τουριστική έκθεση της Στουτγκάρδης παρουσία δεκάδων τουριστικών πρακτόρων, προσκεκλημένων της Ομοσπονδίας, αλλά και πλήθος κόσμου.

Το Μέτσοβο εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Απόστολο Μπιτούνη και τον πολυνίκη αθλητή του Αθλητικού Ομίλου, Λευτέρη Φάφαλη.

Ο Όμιλος σε ανακοίνωσή του τονίζει τη σπουδαιότητα τόσο της διάκρισης όσο και της παρουσίας του Δήμου και του Ursa Trail σε μια «τόσο σημαντική τουριστική έκθεση με χιλιάδες επισκέπτες και τουριστικούς πράκτορες ειδικευμένους στον πεζοπορικό τουρισμό».

Όπως δήλωσε στον «Τύπο» ο Λευτέρης Φάφαλης τον Μάιο (η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω) προγραμματίζονται να γίνουν τα εγκαίνια του πεζοπορικού μονοπατιού Ursa Trail στο Μέτσοβο

Η πεζοπορική διαδρομή έχει μήκος 40 χλμ και σχεδιάστηκε, σηματοδοτήθηκε και συντηρείται από τον Αθλητικό Όμιλο με πολύ μεράκι και εθελοντική εργασία των μελών του. Χρηματοδοτείται δε από το Δήμο Μετσόβου, όπου άλλωστε ξεκινάει και τερματίζει.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ

Με αφορμή την απονομή της πιστοποίησης του Ursa Trail ο δήμαρχος Μετσόβου, Κώστας Τζαφέας με ανάρτησή του στο Facebook ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα προβάλει με κάθε τρόπο σε κάθε έκθεση το πιστοποιημένο πλέον μονοπάτι… Την Άνοιξη προγραμματίζουμε μαζί με τον Αθλητικό Όμιλο την επίσημη παρουσίαση της πιστοποίησης και στο Μέτσοβο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back