Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πεζοπορία με προοπτικές και ένα γράμμα από τον Μπόρις

Εικόνα του άρθρου Πεζοπορία με προοπτικές και ένα γράμμα από τον Μπόρις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/11/2019, 19:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H 3η πανελλήνια συνάντηση μονοπατιών που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου στις 2 και 3 Νοεμβρίου στο Μέτσοβο, ήρθε να αναδείξει «την ταχύτατη ανάπτυξη του συγκεκριμένου πεδίου, του πεζοπορικού τουρισμού, στη χώρα», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν 156 εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων από όλη τη χώρα και συζητήθηκαν ζητήματα όπως το θεσμικό και νομικό πλαίσιο και η ανάγκη προσαρμογής του, η ασφάλεια των πεζοπόρων, οι δυνατότητες ανάπτυξης τόπων μέσω της αξιοποίησης των μονοπατιών και οι μελλοντικές εξελίξεις που απορρέουν από την επικείμενη εφαρμογή του Μητρώου Μονοπατιών.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας όλων, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση εκτίμησε ότι η Ήπειρος είναι ένας τόπος «στον οποίο το μέλλον ανήκει ιδίως στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού». Ο δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας αναφέρθηκε στα οφέλη που έχει το Μέτσοβο από το πιστοποιημένο μονοπάτι Ursa Trail.

Οι υπεύθυνοι συντονισμού της διοργάνωσης ήταν ο υπάλληλος της Περιφέρειας Ηπείρου και περιφερειακός σύμβουλος Ηλίας Γκαρτζονίκας και ο Νίκος Καλοφύρης από τον Αθλητικό Όμιλο Μετσόβου.

Στη διοργάνωση συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πεζοπόρων Μπόρις Μίσιτς, ο οποίος απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή για τη διοργάνωση στον κ. Γκαρτζονίκα. Στην επιστολή αυτή, την οποία δημοσιοποιούν η Περιφέρεια και ο κ. Γκαρτζονίκας, ο κ. Μίσιτς (που υπογράφει με το μικρό του όνομα) ευχαριστεί μεταξύ άλλων για τη μέριμνα που υπήρχε για την παραμονή του στην Ήπειρο…

Η 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών έγινε σε συνεργασία με τις οργανωτικές ομάδες των Ursa Trail και Epirus Trail. Η επόμενη συνάντηση αποφασίστηκε να γίνει στην Ξάνθη όπου βρίσκεται το πιστοποιημένο μονοπάτι Nestos-Rodopi Trail.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back