ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα led πάνε για Γενάρη

Εικόνα του άρθρου Τα led πάνε για Γενάρη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2021, 22:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 26 Νοεμβρίου ήταν να γίνει ο περίφημος διαγωνισμός για τα led του Δήμου Ιωαννιτών, για την «παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών», όπως είναι ο επίσημος τίτλος του έργου, με προϋπολογισμό 19,2 εκατ. ευρώ.

Η Περιφέρεια Ηπείρου αποφάσισε όμως να μεταθέσει την ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών για τις 14 Ιανουαρίου. Τη σχετική απόφαση πήρε η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας στην τελευταία της συνεδρίαση, όπως προκύπτει από τη «Διαύγεια» (σχετική ανακοίνωση εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου δεν υπήρχε).

Η απόφαση αυτή της παράτασης πάρθηκε μετά από αίτημα της εταιρίας «ΤΕΡΝΑ».

Ο εν λόγω διαγωνισμός, που έχει αμφισβητηθεί έντονα, είχε προκηρυχθεί πρώτη φορά στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020. Τον Μάρτιο, η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ακύρωσε τον διαγωνισμό, με την Περιφέρεια Ηπείρου, παρά τις αρχικές προσδοκίες, να προχωρά στη νέα διακήρυξη του έργου τον Σεπτέμβριο του 2021.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση της οικονομικής επιτροπής, μειοψήφησε ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας, που υπενθύμισε τη διαφωνία της παράταξης για τον τρόπο υλοποίησης του έργου και τη σχέση κόστους-οφέλους.

Το έργο, μετά και από προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ιωαννιτών, θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ).

Η όλη υπόθεση με τα led με τη μορφή της σύμπραξης της Περιφέρειας και του Δήμου βάσει του μηχανισμού ELENA της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κρατάει εδώ και δυόμισι χρόνια περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back